Stüdyo gibi!

Bitlis'in Güroymak ilçesindeki Budaklı kaplıcası yazın şifa arayanların, kışın da manda ve atlarını yıkayan köylüleri fotoğraflamak isteyenlerin uğrak yeri durumunda.

Haberler 26.02.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Güroymak ilçesine bal Budakl köyündeki kaplca, fotoraf sanatçlarnn meskeni olmay sürdürüyor.

Nemrut Da eteklerindeki 40 derece scaklkta suya sahip Budakl kaplcas, yazn ifa arayanlarn, kn da manda ve atlarn ykamak isteyenlerin adresi durumunda. Kn hayvanlarn kaplcada ykayan köylüler, bölgeyi ziyaret eden fotoraf sanatçlarnn ilgisini çekiyor.

- Buralara gelmek için çok geç kalmz

Muladan Güroymak ilçesindeki kaplcay fotoraflamak için gelen Nee Seçer Kayard, bir fotoraf gönüllüsü olarak ülkede ve dünyada fotoraf gezilerine katldn anlatt.

Budakl kaplcasn çok merak ettiini ve bu amaçla bölgeye geldiini belirten Kayard, unlar dile getirdi:

Görülecek çok enteresan güzel yerler var. Bir kere bu kaplca var. Hem fotoraf hem de corafya açsndan bizi kendine hayran brakt. Ülkemizin o kadar güzel köeleri var ki. Buralara gelmek için çok geç kalmz. Mutlaka herkes buraya gelsin. Dolu dolu geçecektir. Gezilecek görülecek çok yer var. Buraya gelmeden kafamzda farkl bir imaj vard. Burada ulam sknts yok. Yemekler ahane, insanlar harika.

- Buras cennet gibi

Fotorafç sanatçs Veysel Gençten de Türkiyenin her tarafnn ayr bir doa harikas olduunu ifade ederek, Burada volkanik dalardan çkan scak su var. Suyun içinde hayvanlarn ve çobanlarn çok güzel akrobatik hareketlerini izledik. Buras cennet gibi. Mutlaka gelip görsünler. Aslnda kar çekmeye geldik ama bu yl kar yamam. Frsat bulursam bir daha geleceim. diye konutu.

Kaplcada hayvanlarn ykayan çoban Muhammed Araz da kn çok sayda fotorafçnn bölgeyi ziyaret ettiini aktard.

Ahrda kirlenen hayvanlarn ykamak için kaplcaya getirdiklerini vurgulayan Araz, Hayvanlarmz ykarken Türkiyenin her tarafndan gruplar halinde fotorafçlar gelip bizi çekiyor. dedi.

Ana Sayfaya Git