Su ararken gaz buldular

Muş'ta bahçelerini sulamak için sondaj çalışması yapan Biter ailesi, buldukları metan gazını değerlendirerek evlerinin ısınma problemini çözdü.

Haberler 20.12.2016 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l merkezine bal çukurba köyünde yaayan Biter ailesi, 9 yl önce sondaj çalmasyla bulduklar metan gaznn çkt alana ev yaparak, yakt masrafndan kurtuldu.

Yaptrdklar özel sobaya evin her yerine döedikleri borular takan aile, bu ilginç yöntemle evin hem tüp hem de yakt ihtiyacn karlad.

Veysel Biter, gazetecilere yapt açklamada, bulduklar gaz sayesinde evlerini starak, yemeklerini piirdiklerini söyledi.

Yllardr odun, kömür ve tüpe para vermediklerini, çkan gaz yaptrdklar sobayla avantaja dönütürdüklerini ifade eden Biter, öyle konutu:

9 yl önce babam bahçemizin su ihtiyac için sondaj çalmas yapt. Sondaj srasnda kuyunun yandn fark ettik. Babam yanan kuyudan faydalanmak için kuyunun üzerine ev yapt. Bu su kuyusunun üzerine bir soba yaptk. Sobaya uzun borular takarak evin snmasn saladk. Yanan gaz sayesinde evimiz 24 saat scak oluyor. 9 yldr odun, kömür ve tüpe tek kuru vermedik. Evimiz 24 saat scak olduu için köydeki gençlerle hep bizim evde toplanp zaman geçiriyoruz.

Bulduklar gazn evi çok iyi sttn belirten Veysel Biter, kn en souk günlerinde bile evin iyi sndn ve bazen scak nedeniyle pencereleri bile açtklarn da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git