Su hayattır, israf etmeyelim

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, su tüketiminin temel bir insan hakkı olduğunu ancak su israfının kabul edilemez olduğunu belirterek, yaz aylarında aşırı su tüketimi konusunda vatandaşların daha dikkatli olmalarını istedi.

Haberler 05.07.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, vatandalar su israf konusunda uyard. çme Suyu Artma Tesisinde artlan içme suyunun mineral yönden zengin, temiz ve kaliteli olduuna dikkat çekilen açklamada,Yaz aylarnda tüketimin artmas oldukça normal,ancak su israfn kabul etmek mümkün deil. Bu kymetli suyu israf etmeyelim denildi.

SUYU SRAF ETMEYN

Açklamada, su israfnn önüne geçmek için u önlemler sraland:

-Du alrken bir dakikada ortalama 18 litre su tüketildiinden du süresini 2-3 dakikayla snrlayalm.

-Di frçalama süremiz ortalama iki dakika hesaplandnda, bu süre boyunca açk braklan musluktan ortalama 10 litre suyu boa aktm oluruz. Bu nedenle dilerimizi frçalarken musluumuzu kapatalm.

-Balkonlarmz ykamak yerine silelim. Böylelikle litrelerce su tüketiminin önüne geçelim.

-Yaz aylarnda büyük israfa neden olan hortumla hal ykamaya son verelim. Bunun yerine hallarmz silmeyi tercih edelim.

-Sebze ve meyvelerimizi musluu açk tutmak suretiyle ykamak yerine, bir kabn içinde ykayalm. Bu ykama suyuyla bitki ve çiçeklerimizi sulayalm.

-çamar ve bulak makinemizi tam doldurduktan sonra çaltralm.

-Arabamz hortumla ykamak yerine kova suyla ykamaya özen gösterelim.

-Su kullanm saatlerimize dikkat edelim. Yaz aylarnda, kent merkezimize kesintisiz içme suyu arz salayabilmemiz için bulak, çamar makinesinin çaltrlmas, yeil alan sulamas gibi su kullanmlarn saat 22.00dan sonraya brakalm.

Ana Sayfaya Git