Su tahliyesi uyarısı

DSİ 10. Bölge Müdürlüğü kapsamındaki barajlarda yüksek akımlar nedeniyle, yapılacak su tahliyesine karşı vatandaşlar uyarıldı. Dicle Nehri kıyılarında, oluşabilecek ani su yükselmelerin facialara neden olmaması için, dikkatli olunması istendi.

Haberler 12.11.2016 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DS 10. bölge Müdürü Murat Dadeviren, Bölge müdürlüünün kapsamnda inat biten barajlarda yüksek akmlar nedeniyle, yaplacak su tahliyesine kar vatandalar uyarld.

Dadeviren yapt yazl açklamada u ifadelere yer verdi;

SU TAHLYES YAPILACAK

Bölge müdürlüümüz sorumluluk alannda bulunan Diyarbakr, Batman, Siirt, Mardin ve rnak ili snrlar içerisinde kurumumuzca ina edilerek iletmeye açlan barajlarmza 2016-2017 döneminde gelmesi yüksek akmlar nedeniyle baraj iletme programlar çerçevesinde baz barajlarmzdan zorunlu ve kontrollü olarak su tahliye edilmesi söz konusu olabilecektir.

Dicle ve Yöresi HES letme Müdürlüünce idaremize gönderilen 07,10,2016 tarih ve 47958 sayl yaz ile Dicle HES te santral mekanik ve elektrik tesisatnda ya0placak rehabilitasyon çalmalar nedeniyle 01.02.2017 tarihine kadar üretim gerçekletirilemeyecei belirtilerek, rehabilitasyon çalmalar süresince baraj havzasna gelebilecek ar akmlara kar gerekli tedbirlerin alnmas talebinde bulunmutur.

DCLE BARAJI HAVZASI

Bu kapsamda; idaremize bal Dicle Baraj havzasna son günlerde düen youn ya nedeniyle baraj rezervuar alanna yüksek akmlarda suyun geldii ve su seviyesinde de ani yükselmelerin meydana geldii görülmütür. Baraj depolama kapasiteleri üzerindeki sularn, can ve mal kayplarna yol açmadan güvenli ve kontrollü bir ekilde tahliyesi zorunlu olduundan; ayrca Dicle nehir yatandaki doal yaam için can suyu ihtiyacnn karlanmas için 31.10.2016 tarihinden itibaren 20 m3/s ile tahliye çalmalarna balanm olup, ya younluu ve rezervuara gelen akm miktarna göre tahliye edilecek su debisi yeniden güncelletirilecektir. Yalarn kesilmesi veya enerji üretimi ile istenen baraj iletme programna uygun seviyeye ulalmas halinde tahliye ilemine son verilecektir.

Ana Sayfaya Git