Su zenginliktir!

"Silvan Projesi bir bütün olarak 8 baraj 32 sulama yatırımıyla bölgesel çapta Türkiye'nin en büyük projesi. İnşallah Silvan Projemizi bitirdiğimizde 300 bin hektar alan suyla buluşacak"

Haberler 23.03.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Silvan Projesi bir bütün olarak 8 baraj 32 sulama yatrmyla bölgesel çapta Türkiyenin en büyük projesi. nallah Silvan Projemizi bitirdiimizde 300 bin hektar alan suyla buluacak. dedi.

Vali Güzelolu, Devlet Su leri (DS) 10. Bölge Müdürlüünce 22 Mart Dünya Su Günü dolaysyla düzenlenen programda, herkesin su konusunda sorumluluunu hatrlamas gerektiini söyledi.

Türkiyenin su zengini bir ülke olmadn belirten Güzelolu, var olan su kaynaklarnn doru kullanlmas, kirletici etkenlerden arndrlmas ve doal ortamda rezerv miktarlarnn gelecek kuaklara korunarak aktarlmasnn hayati derecede önem tadn belirtti.

SU ZENGNLKTR

Güzelolu, öyle devam etti:

Küresel snma, giderek artan iklim dengesizlikleri su kaynaklarnn önemini daha da ön plana çkaryor. Bizler içinde bulunduumuz corafyada bu cennet, ehitlerin bize armaan ettii her bir köesinde ühedann yatt topraklar korumal, güzelletirmeli ve yeille buluturmalyz. Topraklarn suyla bulumas, bereketin tarmsal üretimden balayarak bitkisel ve hayvansal ürünlerde gelir artnn refah ve kalknmann salanmas noktasnda çok büyük projeler söz konusu. Bu kapsamda Silvan Projesi bir bütün olarak 8 baraj 32 sulama yatrmyla bölgesel çapta Türkiyenin en büyük projesi. nallah 2023 hedeflerinde Silvan Projemizi bitirdiimizde 300 bin hektar alan suyla buluacak.

NEHR KORUNMALI

Dicle Nehrinin Diyarbakr için önemine deinen Güzelolu, Dicle Nehrinin korunmasndan, su yataklarnn temizlemesine kadar ilgili herkes için ortak bir sorumluluun bulunduunu aktard.

Güzelolu, Dicle Nehrinin arndrlarak, kirletici etkilerden uzak tutulacana iaret ederek, Dicle bata Diyarbakr ve neticede tüm dünya için bir güzellik ve bir zenginlik olarak inallah kyamete kadar kalacak. diye konutu.

Vali Güzelolu konumasnn ardndan 22 Mart Dünya Su Günü konulu resim ve kompozisyon yarmalarnda dereceye giren örencilere ödüllerini verdi.

Ana Sayfaya Git