Suç duyurusu

Bismil İlim Yayma Cemiyeti, Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu

Haberler 12.09.2020 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde lim Yayma Cemiyeti ve Bismil slami Sivil toplum Kuruluunun destek verdii sivil toplum örgütü temsilcileri, Erol Mütercimler hakknda imam hatip lisesi mezunlar için söyledii sözlerden dolay hem kiisel olarak hem de platform olarak suç duyurusunda bulundu.

Dr. Erol Mütercimlere katld bir televizyon programnda imam hatip mezunlar hakknda söyledii sözlerden dolay bir tepki de Bismilden geldi. lim Yayma Cemiyeti Bismil ilçe temsilcisi erif Araz ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Bismil Adalet Sarayna gelerek Erol Mütercimler hakknda hem bireysel hem de platform adna suç duyurusunda bulundu.

Erol Mütercim hakknda suç duyurusunda bunan heyet, Adalet Saray bahçesinde konu hakknda basn açklamas düzenledi. Basn açklamasn okuyan lim Yayama Cemiyeti Bismil temsilcisi erif Araz, Milletimizin teveccühü ile kurulmasna öncülük ettiimiz ilk imam hatip okulunun açlnn üzerinden 70 yl geçmitir. O günden bugüne imam hatip mezunlar ve mensuplar insanmzn milli ve manevi anlamda güçlenmesi ve ülkemizin kalknmas adna her alanda önemli vazifeler üstlenmitir. mam hatip camias, bugün 1 milyon 400 bin örencisi, mezunlar ve aileleriyle birlikte milyonlarca mensubu olan geni bir ailedir. Erol Mütercimler adl ahs medya yolu ile imam hatip camiasna ve bu ülkenin dindar insanlarna kar ar hakaret ve iftirada bulunmutur. Vicdana ve ahlaka smayan bu sözler asla kabul edilemez dedi.

MÜTERCMLERLE HUKUK ÖNÜNDE HESAPLAACAIZ

Erol Mütercimlerin bu çknn, akl ve vicdan ideolojileri tarafndan esir alnm hastalkl zihniyetin çirkin bir yansmas olduunu aktaran Araz, Bu söylem ayn zamanda ülkenin birliini zehirlemekte, toplumda kin ve nefretin yaylmasna sebep olmaktadr. Ayrma ve kamplamay körükleyenler bilmelidirler ki davranlar ülkemize yönelik kötü emel sahiplerinin deirmenine su tamaktadr. mam Hatiplilere yöneltilen iftiralar ve mesnetsiz iddialar, aalayc-küçük düürücü ifadeler, sadece bu camiay deil Türkiyeyi, 83 milyonluk ülkemizi, birliimizi ve dirliimizi hedef almaktadr. te bu gerekçe ile camiamza yönelik irenç, aalk ithamlarda bulunan Mütercimler hakknda kamu davas açlmas için Adalet Bakanlmz ve savclarmz göreve davet ediyoruz. lim Yayma Cemiyeti olarak bu iftiralara kar hukuki haklarmz kullanacamz ve Mütercimler ile hukuk önünde hesaplaacamz daha önce duyurmutuk. Bugün konuyla ilgili suç duyurumuzu gerçekletiriyoruz. Bu okullardan mezun olmann hakl gururunu tayan, mam Hatiplerin bu topraklarn mayas, harc, irfan olduuna inanan, i insan, bürokrat, siyasetçi, akademisyen, esnaf ksacas herkesi Mütercimler hakknda suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git