Suikast aracı ele geçirildi!

Lice İlçesi Tepe Köyü Kurucu mezrası yakınlarında düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarınca bombalı saldırıda kullanılmak için yağmalanan bir araç ele geçirildi.

Haberler 16.02.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, l Jandarma Komutanl ekiplerinin terörist faaliyetlerinin tespiti, yakalanmas, etkisiz hale getirilmesi, silah, mühimmat ve el yapm patlayc maddelerin ele geçirilmesi, patlayc yüklü araç ile saldr türünde eylemlerin önlenmesi amacyla çalma ve operasyonlara devam edildii belirtildi. Açklamada terör örgütü üyelerince yamalanm bir aracn, 14 ubatta patlayc yüklü araç saldrs eyleminde kullanlaca yönünde elde edilen istihbari bilgi üzerinde Lice lçesi Tepe Köyü Kuruca Mezras krsal alannda operasyon yapld belirtildi. Açklamada öyle denildi:

SUKAST ARAçI

cra edilen operasyon kapsamnda yaplan temas aramas neticesinde; BTÖ mensuplarnca yamalanmay müteakip, bombal araç yapmnda kullanlaca yönünde istihbari bilgi bulunan araç Kuruca Mezras krsalnda bulunmutur. Söz konusu araç, Patlayc Madde mha Uzmanlarnca kontrol edilmesini müteakip, detayl inceleme yaplmas maksadyla Lice lçe J.K.lna çekilmi olup, Cumhuriyet Basavclnn talimatyla olay yeri incelemesi ve operasyon ile ilgili adli ilemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaayan vatandalarn ve kamu personelinin emniyetini salamak amacyla teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git