Şükran'a Yazıcı umut oldu!

İzmir Ege Üniversitesi matematik bölümünü kazanan ancak ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle eğitime devam edemeyen başarılı öğrenci Şükran Güzel’e, Hani’de başlatılan 7'den 70’e eğitim seferberliği sonucunda yapılan tespit üzerine Hani İlçe Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı sahip çıkarak gerekli yardımda bulundu.

Haberler 08.11.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hani ilçesine bal Anl Mahallesinde 2 odal toprak evde ikamet eden ve aile geçimini inaat içilii yaparak salayan Nihat ve Habibe çiftinin 8 çocuundan biri olan ükran Güzel girdii üniversite snavnda zmir Ege Üniversitesi matematik bölümünü kazand. Ancak ailesinin maddi durumu iyi olmad için üniversiteye kayt yaptramad. Hanide balatlan 7den 70e eitim seferberlii çalmalar sonucunda, bu yl üniversite snavna girerek zmir Ege Üniversitesi matematik bölümünü kazand ancak ailesinin maddi imkanszlklarndan dolay okula gönderilemedii tespitinin yaplmas üzerine Hani lçe kaymakam aban Arda Yazc, ükran Güzelin ailesine ulaarak duruma müdahale etti.

Kaymakam Yazc, baarl olduu sürece masraflarn karlama sözü verdi

Güzel ailesi Kaymakam Yazcnn talimat üzerine kaymakamlk makamna getirtildi. Güzel ailesini kapda karlayan Kaymakam aban Arda Yazc, baarl örenci ükran Güzel ile anne ve babasn tebrik etti. Kaymakam Yazc, Güzel ailesinin çocuklarnn okuma arzusunu görünce devlet imkanlar noktasnda her türlü destei verilmesinin salanacan belirterek, baarl örencinin hayalini gerçekletirdi. Kaymakam Yazc, örencinin yurt, ulam ve okul masraflar sorununu çözerek, baarl olduu sürece maddi ve manevi yardmda bulunulacann da sözünü verdi.

Paraszlktan dolay ükran Güzel okula gönderilmiyordu

Baba Güzel, inaatlarda çalarak evin geçimini salamaya çalrken çocuklarn ve kzlarn okutabilmek için maddi imkanszlklara göüs gerdiklerini söyledi. Üniversiteyi kazanan kzn paraszlktan dolay okula göndermeyi düünmediklerini belirten anne Habibe Güzel, çocuumun üniversite snavn kazanmasna sevinemedim; çünkü okutacak paramz yoktu. Rabbime her zaman, çocuum okusun diye dualar ettim dedi.

Dualarm devletin destei ile kabul oldu

Dualarnn devletin desteiyle kabul olduunu söyleyen Habibe Güzel, Kaymakammz devletimizin ve hükümetimizin scak elini bizlere uzatt. çocuumun bata yurt sorunu ve eitim giderleri sorununu çözerek bizlerin yannda olacaklarn belirttiler. Allah raz olsun devletimizden. Ailemizin umutsuzluunun umuda gerçeklemesine vesile oldu. Rabbim devletimize, hükümetimize ve milletimize bir zeval vermesin diye konutu.

En büyük hayali okuduu okulda matematik öretmeni olmak

ükran Güzel ise çok zorlu bir eitim-öretim süreci geçirdiini belirtti. Okumay çok sevdiini kaydeden Güzel, Üniversiteyi kazanmama ramen ailemin maddi zorluklar sebebiyle okuyamayacam düünüyordum. Umutsuzluklarmz devletim mutlulua dönütürdü. Okuyarak bata ailem olmak üzere bana sahip çkan devletime de vefa borcumu ödemek istiyorum. Devletine, vatana, bayrama, millete ve dinine bal bir birey olarak kendimi yetitireceim. Bana destek olan ailemin ve devletimizin yüzünü kara çkarmayacam. yi bir insan olup ülkeme faydal birey olmak istiyorum. En büyük hayalim ise okuduum okulda matematik öretmeni olmak dedi.

Ana Sayfaya Git