Suları da kesildi

DİYARBAKIR'daki merkez Sur İlçesi'nin Alipaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, aralarında metruk yapıların da bulunduğu bazı binaların yıkımana dün başlanırken, dünden beri içme suyu verilmeyen mahalle sakinleri, DİSKİ'ye tepki gösterdi.

Haberler 25.05.2017 - 08:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur lçesinin Alipaa ve Lalebey mahallelerinde kentsel dönüüm kapsamnda daha önce kamulatrlan ve ykm karar alnan bina ve evlerin ykmna önceki gün baland. Mahallede ykm karar alnan evlerin boaltlmas için sular kesildi. Ancak, bu kesintiden evleri için ykm karar alnmayanlar da etkilendi.

YIKIMA KARI çIKINCA

Mahallede tepkilerine ramen ykm devam ederken, önceki günden bu yana Alipaa Mahallesine içme suyu verilemiyor. Kesinti nedeniyle mahalledeki Alipaa lkokulu da susuz kald. Mahalle sakinleri su ihtiyaçlarn mahalledeki cami ve Ziya Gökalp ile Lalebey Mahallesinde oturanlarn evlerinden karlamaya çalyor. Evlerine bidonla su tayanlar madur olduklarn belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Alipaa lkokulu örencileri ise, su akmad için tuvalet ihtiyaçlarn gideremediklerini bu yüzden büyük sknt çektiklerini söyledi.

SULARI KESLD

Alipaa Mahallesi sakinlerinden Merve Rojin Tikiz, sularn akmamas nedeniyle evde bulak ykayamadn belirterek, En temel yaam kaynamz suyumuzu kesmeleri doru bir yaklam deil. Srtmzda bidonlarla mahalle mahalle geziyor, eve su tayoruz. Bize bunu reva görenlere yazklar olsun dedi.

Alipaa Mahalle sakinlerinden Zerin çnar da, komu mahallelerden su tamaktan bitkin dütüünü ifade ederek, Suyumuzu dün kestiler. ki gündür koca mahalle susuz. Hepimiz srtmzda bidonlarla, kadn, çoluk, çocuk baka mahallelerden su tayoruz. Camilerin de suyu çok az akyor. Bu nedenle Ziya Gökalp ve Lalebey Mahallelerinden su temin ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git