Sur hala sussuz!

Sur ilçesinde, bazı merkez ve kırsal mahallelerde yaklaşık bir aydır su sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, sıcak yaz günlerinde yaşadıkları bu mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Haberler 03.08.2019 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde bir aydr su sknts yaayan kadnlar, HDPli belediyeye tepkisini dile getirdi.

Sur ilçesinde baz merkez ve krsal mahallelerde yaklak bir aydr su sknts yaanyor. Gece bir yada iki saat su verilen mahallelerde yaamn sürdüren vatandalar, scak yaz günlerinde yaadklar maduriyetin giderilmesini istiyor.

lçede yaayan vatandalardan Zehra Ylmaz, yaklak bir aydr su sknts yaadklarn söyledi.

Gece 02.00 veya 03.00te bir saat su aktn dile getiren Ylmaz, su almak için nöbet tuttuklarn, baz komularnn ise su olmad için evlerini terk ettiini belirtti.

Su kesintileri sürüyor

Sur Belediyesi ile Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüünün su kesintisine çözüm bulmasn istediklerini ifade eden Ylmaz, HDP her baa geldiinde bu su skntsn çekiyoruz. Gece saat 2de suyumuz geliyor. O saate kadar nöbet tutuyoruz. Bir saat kadar ne su aldysak. çamar ve bulak makinesi çalmyor. çocuklarmza banyo yaptramyoruz. Yaz ortas, insan kendi insanna bu eziyeti etmez. 10 ailenin yaad iki binada imdi sadece üç aile kalm. Herkes susuzluktan dolay evlerini terk etti. diye konutu.

DSK ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesine sürekli olarak ikayetlerini ilettiklerini dile getiren Ylmaz, Hiçbir ekilde çözüm yok. Sur Belediyesine gittik. Bizi ilgilendiren bir konu deil, DSK ile görüün. dediler. Ne yapacaz, kiminle görüeceiz, bilmiyoruz. Görevlendirme yaplmasndan önce de su kesintisi vard. Kayyum döneminde su sknts yaamadk. imdi yine ayn sknty yayoruz. Sorunumuza çözüm bulunmasn istiyoruz. ifadelerini kullad.

- Perian olduk

Serap Akta (48) da bir aydr su kesintisi yapldn, bu nedenle madur olduklarn kaydetti.

Su sknts nedeniyle insanlarn evlerini terk etmek zorunda kaldn anlatan Akta, Bir aydr suyumuz yok. Su olmad için herkes evini terk etmi. Gece bir ya da iki saat akyor ve kesiliyor. çoluk çocuk perian olduk. Camiden su tayoruz. Belediyeden su istiyoruz. Bir çare bulsunlar. diye tepkisini dile getirdi.

Öte yandan Sur Belediyesi yetkilileri, ilçede böyle bir sknt yaanmadn, kendilerine su sorunu nedeniyle bavuru yaplmadn öne sürdü. DSK yetkilileri ise, ar su tüketiminden dolay kuyularda su seviyesinin dütüünü, dengelemek için belirli saatlerde su kesintisi yapldn, kuyulardaki su normal seviyeye ulancaya kadar kesintilerin devam edeceini belirtti.

Ana Sayfaya Git