Sur semalarını uçurtmalar renklendirdi

Büyükşehir Belediyesince Kırklar Dağı'nda düzenlenen uçurtma şenliğiyle, geçen yıl silah ve patlama seslerinin yükseldiği Sur'da çocuk sesleri yankılandı, gökyüzü uçurtmalarla renklendi.

Haberler 28.04.2017 - 08:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

- enlie katlan terör maduru, Suriyeli snmac ve dezavantajl çocuklar, baharn cokusuyla uçurtmalarn uçurmann mutluluunu yaad

- enlie katlan Elahmet:

- lk defa uçurtma uçurdum, çok mutluyum. Büyükehir Belediyesine teekkür ederim

- Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl çocuk ube Müdürü Mertolu:

- Diyarbakr da çocuk dostu bir kent olsun istiyoruz. çocuklarmza sosyal anlamda aktiviteler yaatalm diyoruz

Büyükehir Belediyesince Sur ilçesindeki Krklar Danda düzenlenen enlie katlan çocuklarn uçurtmalar, Sur semalarn renklendirdi.

Tarihi On Gözlü Köprünün bulunduu Krklar Dana Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ait otobüslerle getirilen terör maduru, Suriyeli snmac ve dezavantajl 90 çocuk, burada öretmenleriyle beraber uçurtmalarn hazrlad.

çocuklar baharn cokusuyla uçurtmalarn uçurmann, doyasya elenmenin mutluluunu yaad. lk kez uçurtma uçuran çocuklarn heyecan ve sevinci görülmeye deerdi.

Terör olaylar nedeniyle geçen yl silah ve patlama seslerinin yükseldii Surda, uçurtma enliiyle çocuk sesleri yankland, gökyüzü uçurtmalarla renklendi.

- lk defa uçurtma uçurdum, çok mutluyum

enlie katlan snmac çocuklardan Sla Elahmet, yaad mutluluu AA muhabirine anlatt.

Elahmet, daha önce hiç uçurtma uçurmadn belirterek, lk defa uçurtma uçurdum, çok mutluyum. Büyükehir Belediyesine teekkür ederim. dedi.

Mustafa Muhacir, arkadalaryla ilk defa uçurtma uçurmaktan mutluluk duyduunu aktard.

Emine Aydn, uçurtma uçurduklar için çok sevinçli olduklarn vurgulayarak, ilk kez uçurtma uçurduu için heyecanl olduunu belirtti.

Böyle etkinliklerin yaplmasnn çok güzel olduunu dile getiren Aydn, Arkadalarm da çok mutlu oldu. lk defa uçurtma uçuranlar var. Böyle güzel etkinliklerin yaplmasn istiyoruz. diye konutu.

- Diyarbakr da çocuk dostu bir kent olsun istiyoruz

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl çocuk ube Müdürü Rfat Mertolu, enlik kapsamnda çocuklarn öretmenleri eliinde uçurtmalarn uçurup, elendiini söyledi.

Mertolu, belediyenin sosyal belediyecilik anlayn sergiledii en güzel alanlardan birisinin bu olduunu dile getirerek, Belediye Bakan Cumali Atillann talimatyla bu tür etkinliklerin devam edeceini bildirdi.

Okul öncesi ve ilkokul çandaki çocuklarn sosyal geliimine katk sunmak için her türlü eitim desteini saladklarna iaret eden Mertolu, uçurtma enliklerinin nisan ve mays ay boyunca süreceini aktard.

Mertolu, amaçlarnn bu tür etkinliklerle çocuklar elendirmek olduunu vurgulayarak, Bu çocuklar ayn zamanda destek kurslarmzdaki akl oyunlar, satranç, resim ve balama kurslarna devam eden çocuklar. Bir nefes alsnlar, baharn cokusunu yaasnlar diye buraya getirdik. çocuklara uçurtma aldk. Her birine birer uçurtma verdik. Burada uçurtma uçuruyor, güzel bir ekilde eleniyorlar. Baharn geliini kutlam oluyorlar. çocuk dostu kentler diyoruz ya Diyarbakr da çocuk dostu bir kent olsun istiyoruz. çocuklarmza sosyal anlamda aktiviteler yaatalm diyoruz.

- stiyoruz ki çocukluklarn yaasnlar

Dezavantajl çocuklara yönelik farkl etkinlikler de yaptklarna deinen Mertolu, lunaparka gidemeyen çocuklar lunaparka da götürdüklerini bildirdi.

Mertolu, kent merkezindeki tarihi ve turistik yerleri tantmak amacyla gruplar halinde çocuklar bu mekanlara götüreceklerine dikkati çekerek, bu etkinliklerin düzenlenmesinde çocuklar kadar kendilerinin de büyük memnuniyet duyduunu kaydetti.

Her insann içinde bir çocuk olduunu düündüklerini dile getiren Mertolu, stiyoruz ki çocuklarmz biraz da olsa çocukluklarn yaasnlar. Biz onlar buraya getirmesek anne ve babalarnn buraya getirmeye imkan olmayacak. Dolaysyla çocuklar hayatlarnda hiç uçurtma uçurmam olacaklard. Biz de buna katk sunalm dedik. dedi.

Ana Sayfaya Git