Sur’da başladı, dünyaya açıldı

14 yıl önce 50 bin TL sermayeyle tekstil atölyesi açtı, çeşitli ülkelere ihracat yapmaya başladı.

Haberler 26.02.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan ehmus Fidanc, 14 yl önce Sur ile Yeniehir ilçesinin birletii Eski Hal bölgesinde 50 bin lira sermaye ile tekstil atölyesi kurdu. Aradan geçen süre içerisinde ilerini gelitirmek için mücadele eden Fidanc ve kardeleri, devlet tarafndan verilen desteklerle kesimhanesinden nak atölyesine kadar tüm bölümlerin bulunduu 1,5 milyon sermayeli tekstil fabrikas kurdu. 45 kiinin istihdam edildii fabrika, Türkiyenin çeitli illerinin yan sra, Ukrayna ve Yunanistana ihracat yapmaya balad.

Devlet desteiyle güzel eyler oluyor

Son birkaç yl içerisinde aldklar tevik programlar ile ilerini katladklarn kaydeden Fidanc, Diyarbakrda yaklak 14-15 yldr bu ii yapyoruz. Özellikle son 2-3 yl içerisinde devletin baz tevik programlarndan faydalanarak iimizi baya yükselttik. 40-45 tane personelimiz var, gece gündüz vardiyal olarak çalyoruz. uan ki devlet desteiyle güzel eyler oluyor. lk baladmzda 50-60 bin lira bir sermaye ile baladk ama bugün bir makinamz 25-30 bin lira arasnda. Bugün 1,5 milyon deerinde bir yatrmmz var. Özellikle Diyarbakrn göbeinde Sur ile Yeniehiri birbirine balayan bir bölgede merkezi bir yerde dedi.

stanbulda bir ube açtk

ki yl önce Surda yaanan olaylarn kendilerini etkilediini vurgulayan Fidanc, 2-3 yl bir sendeleme oldu Sur içerisinde yaanan olaylardan dolay ama ona ramen devletimizin bizi yalnz brakmamas, desteini bize sürdürülmesi bizi ayr güçlendirdi. Neticede bu topraklar üzerinde yayoruz, bu topraklar üzerinde teneffüs ediyoruz. Hepimizin anlamas gereken bugün Suriyelilerin halini görüyoruz. nsann topra, insann bayra altnda yaanan yaantlarn altnda bir insan bir insana i kapsamnda yardmc olabiliyorsa rabbime ne kadar ükretsek azdr. Bir ubemiz de stanbulda. Oradan Türkiyenin hemen hemen her bölgesine ürün gönderiyoruz. Ukrayna ve Yunanistana ürün gönderdik. Bugünkü aamada yazlk sezonunu kn bile yapyoruz. Ondan dolay fabrikamz 12 ay içerisinde sadece 1,5 ay ara verdii için devletin kurumlar bize takdirname gibi ödüller verdi diye konutu.

Yatrm için adm atsnlar

Yatrm yapmak için bekleyenlere seslenen Fidanc, unlar söyledi:

Diyarbakrdaki yatrmc insanlara istihdama doru admlarn atma tavsiyesinde bulunuyorum. Türkiye güçlü bir devlettir. Bugün baktnz zaman 17-18 yl önceki Türkiye yok. Bugün Avrupa ülkelerine boyun emi bir Türkiye yok. Kimse çekinmesin, istihdam konusunda herkes birbirini tevik etsin.

Ana Sayfaya Git