Sur'da elektrikli faytonla gezinti dönemi

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi', özel bir şirketle yapılan anlaşma ile kentin tarihi Sur ilçesini görmeye gelenler için 21 adet elektrikli fayton getirtti. Faytonlarla 5.5 kilometrelik alanda turistler gezdiriliyor.

Haberler 11.01.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn tarihi Sur ilçesinde iki yl önce meydana gelen terör olaylar ve iddetli çatmalarn ardndan, imar çalmalar devam ediyor. çevre ve ehircilik Bakanlnca Gazi ve Melikahmet Caddelerinde sürdürülen restorasyon çalmalar sonras, ilçeye yerli ve yabanc turistler ilgi göstermeye balad. Sur ilçesine gelen turistlerin tarihi mekanlar rahatlkla gezmeleri amacyla Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile özel bir firma arasnda imzalanan protokolle Sur ilçesine 21 adet elektrikli fayton getirildi. Dört farkl noktaya kurulan duraklara gelenler, yaklak 5.5 kilometre olan Sur ilçesini elektirikli faytonla gezme ans buldu. Kent tarihinde önemli bir yeri olan faytonlar yeniden gören sürücüler zaman zaman fayton sürücülerine korna çald, baz kiilerin de el sallad gözlendi.

FAYTON SÜRÜCÜLERNE YABANCI DL ARTI

Büyükehir Belediyesi ile yaptklar anlama kapsamnda faytonlar Diyarbakra getiren firmann temsilcisi Veysi Tan, geçmite Diyarbakrda gelinlerin evlerinden faytonlarla alndn belirterek, Eski tarihimizi canlandrmak ve kente gelen yerli ve yabanc turistlere hizmet etmek amacyla bu faytonlar getirdik. Seferlerimiz balad. Faytonu gören herkesten büyük ilgi gördük. Faytonlarmz elektrikle çalmaktadr. oförlerimizde ise yabanc dil artmz var. oförlerimizi seçerken çeitli dillerde bilgi sahibi olmalar art koyduk. Müterilerimizi gezdirmek ve onlara kentin tarihi ve turistik yerleri konusunda bilgi vermek istiyoruz

Diyarbakrda 1990l yllara kadar ulamda kullanlan atl faytonlar, daha sonra yerlerini taksilere brakt. Faytonlarn bir ksm Sebze Halinde at arabas olarak kullanlmaya devam ederken, 90l yllarn sonlarnda bu arabalar da yerini sepetli motosikletlere brakt.

Ana Sayfaya Git