Sur'da Karanlık Sokaklar!

Birbirini tanımayan ve oyunculuk eğitimi bulunmayan 55 genç bir araya geldi, 'Sur İçi Mafia Karanlık Sokak' dizinin çekimlerine başlandı.

Haberler 06.01.2020 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terörden arnan Diyarbakr, kültür alannda ataa geçmeye devam ediyor. Kentte birbirini tanmayan ve oyunculuk geçmii bulunmayan 55 genç, kendi imkanlar ile Sur çi Mafia Karanlk Sokak isimli dizinin çekimlerine balad.

Bölgede terörün kökünün kaznmasnn ardndan Diyarbakrda da kültürel gelimeler hzla ilerlemeye devam ediyor. Oyunculuk hayaliyle kstl imkanlarla kollar svayan bir grup genç, hem oyunculuk eitimi alabilmek hem de Diyarbakr en iyi ekilde tantabilmek için Sur çi Mafia Karanlk Sokak adl dizinin çekimine balad. ki kan kardein geçmii ve imdiki hallerinin anlatld dizi 15 Ocakta sosyal medyada yaynlanacak.

Sette 55 kii bulunuyor

Dizinin barol oyuncusu ve koordinatörü Engin Alçiçek, birbirini hiç tanmayan gençlerle birleerek 55 kiilik set kurduklarn söyledi. Alçiçek, Bundan yaklak 4 ay önce sosyal medyada bir senaristle tantm. Kendisi bir projesi olduundan bahsetti, ben senaryoyu okuduum zaman gerçekten senaryo içerisinde Diyarbakrla ilgili çok güzel eylerden bahsettiini gördüm. Bunu yapabileceimi düündüm ve bunun koordinatörlüünü kabul ettim. Sosyal medyada ilanlar vererek elemeler yaptm, ben ve Mahmur Erdal, ikimiz de barol oyuncusu olarak beraber devam ediyoruz. Hiç birbirini tanmayan insanlar biz bir araya getirmeye çaltk, u anda 55 kiilik bir oyuncu kadromuz var, daha önce hiçbiri birbirini tanmyordu, u anda bir aile ortam içerisinde herkes elini tan altna koyarak canla bala hiçbir bütçemiz olmadan yüreimizle bu projeyi yapmaya çalyoruz. Dizinin ad Sur çi Mafia Karanlk Sokak diye geçiyor, 2 çocukluk arkadann küçükken kan kardei olup, bandan geçen olaylar beraber güzel bir trajedisini anlatyor. Dizinin içerisinde sadece Mafia dediimiz zaman bizim halkmz yanl anlyor, sadece mafya üzerinde deil, dizimizde ak, komedi de var. Biz Diyarbakrn bütün tarihi yerlerinde çekim yaptk. Oralarda çekim yapmaya özen gösterdik ki dardaki insanlarmzn, ayn zamanda tarihi yerlerini de görsünler. Ben buradan Diyarbakr halkna, zengin i adamlarna sesleniyorum, bizi beenirler, beenmezler ama ortada bir emek, bir mücadele var, gerçekten biz yüreimizi koyarak bu ii yaptk, baardk. Büyük bir ihtimal 15 Ocakta 1. bölümü yaynlayacaz, sponsor olmak isteyen herkese sesleniyorum dedi.

Oyunculuk eitimimiz yok sfrdan baladk

Barol oyuncusu Mahmut Erdal ise sette bulunanlarn hiçbirinin oyuncu olmadn sfrdan baladklarn söyledi. Projeyle kendilerini gelitirmeyi ve ie gönül vererek diziyi ücretsiz sürdürdüklerini dile getirdi. Erdal, Set içerisinde tamamyla aile ortam var, her gelen kii gönüllü olarak bu ii yapyor. Hiçbirimiz ücret karlnda gelmedik, kendimize göre baz skntlar ister istemez oluyor, çünkü set çekiminde maddi sorunlarmz oluyor. nanyorum ki bunlar da zamanla düzelecek, sponsor olmak isteyenleri bekliyoruz. Bütün arkadalarmz can gönülden kendilerinden bir eyler katyor. Ben dahil olmak üzere hiçbirimiz oyuncu deiliz, hepimiz sfrdan normal eitim almam sadece bu ie gönül vermi insanlarz diye konutu.

Bir dier oyuncu Büra Kale ise bu tür setlerin Diyarbakrl gençlere eitim okulu olduunu kaydederek set saysnn artmas gerektiini söyledi. Kale, Daha önceden oyunculua kar bir merakm vard, Engin hoca dizi için ilan vermiti, elemeler yapyordu. Bizi bir araya getirdi, elenceli bir ortam, çok fazla bask altnda olmadmz için rahatlkla bende ilk oyunculuumu deneyimlemi oldum. Dizide hepimizin oynad karakter yansttmz kiilikten çok çok farkl, dilerim ve umarm beklendii gibi oynammdr, ilk oyunculuum umarm izlerken beenirsiniz. Diyarbakrda böyle diziler pek yaynlanmyor, bu tür setler bir nevi gençlerimize destek oluyor, oyunculuk konusunda hepimiz amatörüz, hayallerimiz var bize destek verebilirler eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git