Sur'da Noel kutlaması!

Diyarbakır'da, Noel Bayramı dolayısıyla program gerçekleştirildi.Merkez Sur ilçesindeki Diyarbakır Protestan Kilisesi'ndeki etkinlikte konuşan kilisenin pastörü Ahmet Güvener, 2016 yılında dünya genelinde yaşanan büyük olumsuz olaylara dikkati çekti.

Haberler 26.12.2016 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni ylda dünya liderlerinin bir araya gelip Ortadoudaki kann durmas için adm atmas temennisinde bulunan Güvener, Dileimiz, 2017 ylnn insanlk için barn, esenliin, huzurun geli yl olsun. Ortadoudaki masum insanlarn ölümünün sonu olsun. Ben iman ediyorum, gelecek yl çok daha görkemli bir bayram kutlayacaz. Yüreimize oturan bir bayram ve bar yl olacak diye umudumuz vardr. dedi.

Geçen yl Surda PKKl teröristlerin saldrlar dolaysyla Noel Bayram kutlayamadklarn ve 4 ay boyunca ibadetlerini yapamadklarn vurgulayan Ahmet Güvener, Ama imdi her hafta burada ibadet edebiliyoruz. Barn ve huzurun sadece bizi deil, bütün insanl bereketlendirdiini görüyoruz. ifadelerini kulland.

- Hangi din olursa olsun bizler kardeiz

Mardin Protestan Kilisesi Pastörü Ender Peker de 2016 ylnda yaanan olaylardaki can kayplar dolaysyla yüreklerinin burkulduunu söyledi.

Bölgede huzur ve barn salanmasn dilediini aktaran Peker, öyle konutu:

çok kötü bir yld geçti, umarm 2017 böyle olmaz. Artk insanlar birbirinden ayrtrc yönlerini deil de daha çok birletirici yönleri göz önünde bulundurarak davranrlar. Hangi din olursa olsun bizler kardeiz. Adem ile Havvadan geliyoruz. Bütün insanlk olarak bizler kocaman bir aileyiz. Birbirimizin ayns olmas beklenemez. Nitekim bir ailede bile 2 karde ayn deil, farkl tercihleri vardr. Onlar bir arada tutan ey sevgidir. Biz birbirimizi seversek, birbirimize fizyolojik olarak karde olduumuzu hatrlarsak, o zaman bunlar bitecektir.

Programa, HDP Diyarbakr l Bakan Gülen Özer de katld.

Ana Sayfaya Git