Sur’daki inşaat bitmek bilmedi

Sur ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan restorasyon ve yenileme çalışmaları kapsamında Melikahmet Caddesinde elektrik nakil hatları yeraltına alınırken, bölgeye turistik hava katması için kaldırım ve yollar yeniden yapılıyor. Çalışmalarda belirtilen sürenin uzaması ve yağışların neden olduğu çamur, esnafı ve bölge sakinlerini kara kara düşündürüyor.

Haberler 01.02.2018 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesinin ticarette kalbi olarak deerlendirilen Melikahmet Caddesindeki restorasyon ve yenileme çalmalar, btmaz bilmezken, belirlenen tarihte ilerin bitirilmemesi bölgedeki esnafn tepkisini çekiyor. Söz Haber ekibi, esnaf ve vatandalardan caddedeki çalmalar hakknda görülerini ald.

SONUç Y OLACAK

Cadde esnaflarndan Adil Aydn, Melik Ahmet Caddesinin Diyarbakrn kalbi olduunu belirterek, Turistik açdan büyük bir potansiyeli olan bir ilçemiz. çevre ve ehircilik bakanlnn i yerlerinin modernizasyonluu ad altnda kepenkler otomatik camlar emsiyeler yapyor uan ki projede stanbul büyükehir belediyesi tarafndan yaplarak Diyarbakr büyük ehir belediyesine hibe ediliyor. 1994 ylndan günümüze kadar bir çivi çaklmamtr, ama 2017 den itibaren bir restorasyon çalmas balatlmtr buda gerek modernizasyon, gerekse turist çekme açsndan olumlu olacan düünüyorum. çalmann uzun sürmesi u aamada bizi zorlasa da sonucun iyi olaca kanaatindeyim dedi.

TTZLKLE çALIILIYOR, GER DÖNÜÜ OLUMLU OLACAK

Frat Kertiç de, Melikahmet Caddesinde yllardr esnaflk yaptn ifade ederek, Yerli ve yabanc turistler açsndan iyi olacak diye deerlendiriyorum .d cephe giydirmesine baktmz zaman daha önce böyle bir ey yoktu 50 ,100 sene daha bekleseydik böyle bir adm atlmayacakt .u an yaplan çalmalar hem ticari hem kültürel yönden iyi sonuçlar yaratacana inanyorum .çalmalar uzun sürüyor ama buda titizlikle çalldnn belirtisidir. Uzun sürmesi neticesinin, bize geri dönüü olumlu olacaktr bunun farkndayz diye konutu.

YETKLLERE TEEKKÜR EDYORUM

çalmalar nedeniyle devlet yetkililerine ve Uzay TV, Diyarbakr Söz Gazetesi ve Aratrmac Yazar Mehmet Ali Altndaa teekkür eden Ali Haydar Canl ise, Yaplan çalmadan dolay belediyeye teekkür etti. Diyarbakr arkn Parisidir. çok önemli bir ehir. Devletimiz yapm olduu bu çalmada vatandatan tek kuru almadan yapyor. Esnaflarmzn bugün için biraz skntlar olmu olabilir ama geçmie baktmz da sürekli kepenkler kapatlyordu ve bu bizi oldukça güç durumda brakyordu artk öyle bir problemimiz yok bu soruyu bize yönelttiiniz için bize konuma frsat verdiiniz için Söz gazetesi muhabirlerine de ayrca teekkür ediyorum eklinde konutu.

MUHT çN Y BR çALIMA

Mesut Yldz, esnaflar olarak çalmalarn uzamas nedeniyle sknt yaadklarn kaydederek, Genel anlamda muhit için iyi bir çalma art bu semtin deerini de artracak insanlarn katlm da artacak haliyle esnafta memnun olacak. çalmann uzun sürmesi bizi mali açdan oldukça kötü etkiledi inallah sonu hayrl olur dedi.

ARABA GELMEYNCE MÜTERDE GELMYOR

Muhammed Fakiolu isimli esnafta, çalmay tebrik ediyorum, teekkür ediyorum. Ama çalmalar uzad için bizi perian etti. Araba gelmiyor, araba gelmeyince müteride gelmiyor. çalma performansn yeterli bulmuyorum. Süreci tamamlamak için daha fazla çalabilirler diye konutu.

3 AY DEDLER, 6 AY OLDU

Belirtilen sürenin çok atn ifade eden Abdülkadir beyde, çok gecikmi bir çalma ve çok geç çallyor bizi ticari olarak bitirdi bize 3 ay denildi ama 6 ay at maddiyat olarak zor durumdayz biran önce tamamlanmasn istiyoruz eklinde konutu.

SFTAH BLE YAPAMIYORUZ

Mahmut Yalman ise çalmalar nedeniyle müterilerin caddeye artk uramadn ve bu nedenle siftah yapamadklarndan yaknarak, Süreç çok uzatld için esnaf bitik vaziyette. Toz toprak her yer. Ödemelerimiz var ama ödeme yapamyoruz. lek dönemimize girdik fakat çalmadan dolay siftah bile yapamyoruz, bo bo gelip oturup gidiyoruz. Yetkililerin biran önce hzlanmas açsndan duruma müdahale etmesi gerekiyor. Sonuçta esnaf da göz önünde bulundurup maduriyetimizi biran önce çözmeliler dedi.

BRAN ÖNCE BTMESN TALEP EDYORUZ

Mehmet Yakkl çalmalar çok yava iliyor. Bize 3 ayda bitecek dediler hala bitmemi vaziyette. Perian oldu, Bo bo oturuyoruz. Bu durumun biran önce bitmesini talep ediyoruz diye konutu.

MADURUZ

Maduriyetlerinin yetkililerce görülmesini isteyen Hac Murat Aydn, Süreyi oldukça uzattlar maduruz bu maduriyet biran önce çözülmeli dedi.

GÜNÜ KURTARMA çABASINDAYIZ

Hac lan ise Kendi BA-KURumuzu bile ödeyemez hale getirdiler bizi. Tüm esnaflar yolun bitmesine umutlarn balam vaziyette. Ama kendi adma bir umut göremiyorum. Eski yapmz belki güzel deildi ama ilerimiz iyiydi. Memnunduk iimizden, her eyimiz güzeldi. Ama bugün yaplan hiçbir çalmadan memnun deiliz. Günü kurtarma çabasndayz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git