Suriyeli Fatma'nın "yüzü" gülecek

Esed rejimine bağlı birliklerin varil bombalı saldırısında yüzü yanan, bir elinin parmaklarını kaybeden Suriyeli Fatma Husen El Ali, hayırseverlerin destekleriyle sağlığına kavuşuyor.

Haberler 10.08.2016 - 10:03 Son Güncelleme : 10.08.2016 - 10:03

Suriyede Esed rejimine bağlı birliklerin varil bombalı saldırısında yüzü yanan, bir elinin parmaklarını kaybeden 4 yaşındaki Fatma Husen El Ali, geçirdiği ameliyatlar sonucunda yeni yüzüne kavuşuyor.

Ülkesinde varil bombalı saldırıda yaralandıktan sonra yaklaşık 1,5 yıl önce Hatayın Reyhanlı ilçesine getirilen Fatmanın, Gezgin Gurmeyiz ve Türk Hava Gönüllüleri üyeleri aracılığıyla götürüldüğü İstanbuldaki tedavisi sürüyor.

Gezgin Gurmeyiz Editörü Turgut Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansının yaptığı haberi gördükten sonra yardımına koştukları Fatmanın eski günlerine kavuşması için İstanbula getirildiğini hatırlattı.

Fatmayı ve ailesini kardeş gibi gördüklerini anlatan Tunç, Gönüllü arkadaşlarımız ve sağlık çalışanları bize bu konuda çok yardımcı oldular. Fatma, geçtiğimiz aylarda İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Plastik Cerrah Doç. Dr. Özay Özkaya ve ekibi tarafından 2 kez ameliyat edildi. bilgisini aktardı.

Tunç, Fatmanın üçüncü ameliyat için tekrar İstanbula getirildiğini belirterek, Geçirdiği 2 ameliyatın ardından karın derisi altına yerleştirilen doku genişletici baloncuklaryüz ameliyatında kullanıldı. Kızımızın durumu şu an çok iyiye gidiyor. 15 günlük zaman zarfı içinde taburcu olması planlanıyor. diye konuştu.

Başarılı ameliyatlar geçirdi

Şu an her şeyin yolunda gittiğini söyleyen Tunç, şöyle devam etti:

Minik yavrumuz sağlık yönünden başarılı ameliyatlar geçirdi. Doktorları Fatmanın birkaç ameliyat daha geçireceğini belirttiler. Fatmanın kontrolleri 6 ay daha devam edecek ve biz ailenin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Fatmanın savaştan kaçarak Türkiyeye geldiği haliyle şimdiki arasında çok fark var. İnşallah tıpkı eski günlerindeki gibi yüzü gülecektir. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyoruz.

Suriyede Esed rejiminin varil bombalı saldırısına maruz kalan ve yüzünün tamamı yanan Fatma Husen El Alinin durumunun geçen yıl Anadolu Ajansı tarafından haberleştirilmesi üzerine Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Türk Hava Gönüllüleri, küçük çocuğun tedavisinin yapılması için çalışma başlatmıştı.

Ana Sayfaya Git