Suriyeli mülteci aile yardım bekliyor

Suriye'deki savaştan kaçarak Mardin'in Kızıltepe ilçesine yerleşen 2 çocuğu engelli 10 nüfuslu Fettah ailesi geçimini sağlayabilmek için yardım bekliyor.

Haberler 20.11.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile reisi Selfic Fettah yal ve hasta olduu için çalamadndan dolay ailenin ihtiyaçlarn karlayamyor. Ailenin geçimini salamak için mermer içilii yapan Mehmet Fettah ise 10 kiilik nüfusun bütün ihtiyaçlarn karlayamyor. Anne Sultan Fettah, Suriyeden geldiklerini ve geçimlerini yapmakta zorlandklarn söyledi. Anne Sultan Fettah, ki tane engelli, hasta çocuum var. Toplam 10 kiiyiz. Babalarnn ya büyük ve srt aryor bu yüzden çalamyor. Sadece bir tane olum çalabiliyor, o da bize yetmiyor. Evimiz kira, masrafmz çok fazla. Engelli çocuklarma tekerlekli sandalye lazm, ama imkanmz olmad için alamyoruz. Hayrsever biri bir tane tekerlekli sandalye ald ama o da bozuldu. Bir ya da iki tane tekerlekli sandalye olursa en azndan arada onlar dar çkartabiliriz. Böylelikle doktora da rahat götürebiliriz. Özellikle engelli iki çocuum için yardm bekliyoruz dedi.

ÖRETMEN OLMAK STYORUM

lköretim 5. snfa giden Helaz Fettah, büyüdüünde öretmen olmak istediini söyledi. Helaz Fettah, Ben 5. snf örencisiyim. Büyüyünce öretmen olmak istiyorum. Okula gidiyorum, durumumu biliyorum, görüyorum o yüzden öretmen olmak istiyorum. Benim iki tane engelli aabeyim var. Annem ile babam onlara bakyor. Ben ile kardeim okula gidiyoruz, bizim okul ihtiyaçlarmz var. Bazen annem ve babam kardelerime bakyor ya bende bazen bakmak zorunda kalyorum. Onlar yüzünden bazen okula gidemiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git