Suriyeli öğrencilere Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) ile Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından Suriye'deki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Haberler 16.12.2016 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GATOB Genel Bakan Hüseyin Aslan, Türk Kzlay Batman ube Bakan Ali Tezdi ile 420 Suriyeli örencinin eitim gördüü Batman Eitim Merkezi Suriye Can Okulunu ziyaret etti.

Örencilerle sohbet eden Aslan ve Tezdi, daha sonra Kuran- Kerim hediye etti.

Kuran- Kerim datmnn ardndan gazetecilere açklama yapan Aslan, Suriyede özellikle de Halepte yaanan saldrlar knadn söyledi.

Savata özellikle çocuk ve yallarn öldüünü vurgulayan Aslan, öyle konutu:

Bugün iç savan sürdüü Suriyede özellikle de kanl saldrlarn younlat Halepte insanlarn, çocuklarn öldürüldüü bir ortam yaanyor. Cumhurbakanmzn dedii gibi herkesin elini tan altna koyup buradaki insanlara sahip çkmas gerekiyor. Türkiye bugün Ortadoudaki mazlumlarn tek savunucusudur. Türkiyeden baka bu insanlara kucak açan yok. Bugün Halep yanyor, küçük çocuklar, insanlar ölüyor. Onun için elimizden ne geliyorsa onu yapmamz gerekiyor.

- Sadece canlarn kurtarp geldiler

Suriyelilerin savatan kaçarken beraberlerinde hiçbir ey getiremediklerini dile getiren Aslan, unlar kaydetti:

Bugün özellikle Suriyedeki iç savatan kaçan kardelerimize Kuran- Kerim hediye etmek istedik. çünkü oradan kaçarken bir ey getirmediklerini düündük ve özellikle bugün görütüümüz kardelerimizde Kuran- Kerim ve hiçbir eylerini getirmediklerini gördük. Bu ekilde bu insanlara sahip çktmz için hem mutluyuz hem de içimiz yanyor. Biz sahip çkmazsak kimse sahip çkmaz. Türkiye sahip çkmazsa hiç kimse sahip çkmayacak.

Suriyede atekese ramen zaman zaman tahliye konvoylarna ate açldn dile getiren Tezdi ise bu insanlarn sa salim tahliye edilmesi için dua ettiklerini kaydetti.

Tezdi, u anda Suriyenin tamamnda ve özellikle Halepte bir sava var. Bu savata dünden bu yana sava durdurulmu vatandalar tahliye edilecekti ancak dün gece tekrar bir çatma ortam yaand. Bu vatandalarn tahliyesine yeniden baland, bunlarn sa salim tahliye edilmeleri için hep birlikte dua edeceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git