Suriyelilere umut oldu

Ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı'nı destekliyor.

Haberler 16.10.2019 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ç çatmalardan dolay yerlerinden edilen Suriyeliler, Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzuru getirmek amacyla yürütülen Bar Pnar Harekatn umutla takip ediyor.

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) balatlan Bar Pnar Harekat ile ilgili gelimeleri anbean takip eden Suriyeliler, terör örgütünün basks yüzünden terk etmek zorunda kaldklar ülkelerine, evlerine, yaamlarna kavumalarn salayacak harekat destekliyor.

- nallah yeniden Suriyede güven olacak

Suriyeden 5 yl önce Türkiyeye gelen elektrik elektronik mühendisi, 4 çocuk babas Muhammed çerçenazi, ailesiyle Diyarbakrda yaamn sürdürüyor.

çerçenazi, Arapça yapt açklamada, terör örgütlerinin basks nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kaldklarn söyledi.

TSK tarafndan yürütülen Bar Pnar Harekatn desteklediklerini belirten çerçenazi, bölgenin terör örgütlerinden arndrlmasn beklediklerini ifade etti.

çercenazi, Terör örgütleri nedeniyle Türkiyeye gelmek durumunda kaldk. Burada Cumhurbakan, Türk milleti bize kaplarn açt, bize yardmc oldu. dedi.

Türk askerleri için dua ettiklerini, harekatn hayrl ve baarl ekilde sonuçlanmasn ümit ettiklerini aktaran çerçenazi, nallah yeniden Suriyede güven olacak. Bar Pnar Harekat terörü bitirip, sivil halkn evlerine dönmesini salayacak. Yeniden Türkiye halkna ve Türkiye Cumhuriyetine teekkür ediyoruz. Ülkemize dönmek istiyoruz. diye konutu.

Türkiyeye minnet duyduunu dile getiren çerçenazi, Tabii ki ülkemize dönmek istiyoruz. Ülkemizde güven bölgesi olmasn istiyoruz. Bu güven de Bar Pnar Harekatndan dolay olacak. ifadelerini kulland.

- Huzurun geleceine inanyoruz

Ailesiyle Siirtte yaamn sürdüren Suriyeli 6 çocuk babas Taha Hasan (52) da Bar Pnar Harekatn desteklediklerini vurgulad.

Ülkesindeki gibi baba meslei terzilii Siirtte sürdürdüünü anlatan Hasan, öyle konutu:

Türkiyenin bu harekat ile o bölgede huzur ve güveni tesis edeceine inanyorum. Türk askeri oraya huzuru getirmek için girmi bulunmakta. nallah muzaffer olacak. Türk askerinin girdii yerde düzen kurulmu vaziyette. Huzurun geleceine inanyoruz. Türk askeri girdii yerde huzur kadar düzeni de tesis ediyor.

Hasan, görütüü Suriyedeki akrabalarnn da Türk askerinin geliini sabrszlkla beklediklerini söyledikleri bilgisini vererek, Yeterki can güvenlii olsun, dönüler olacak. Türk askerinin bir an önce oraya huzuru getirmesini dört gözle bekliyorlar. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git