Suriye'ye kaçmak isterken yakalandı

30 metre uzunluğunda kazdıkları tünele tuzakladıkları 1 ton patlayıcıyı infilak ettirdiği saldırının faili olduğu değerlendirilen 3 zanlı, Suriye'ye kaçmak isterken yakalandı.

Haberler 15.04.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Emniyet Müdürlüü ek binasnda geçen sal günü 1i polis 2si sivil memur 3 kiinin ehit olmasna, 4 kiinin yaralanmasna yol açan PKKnn bombal saldrsyla ilgili 3ü Suriyeye kaçmak isteyen 5 kii daha gözaltna alnd. Gözaltna alnanlar arasnda 1 kiinin saldry planlayanlardan olduu belirtilirken, patlama ile ilgili gözaltna alnanlarn says 10a yükseldi.

SINIRDA YAKALANDILAR

Merkez Balar ilçesinde geçen 11 Nisanda Emniyet Müdürlüü ek birimlerinin yer ald alan içindeki Bakm-Onarm ube Müdürlüüne ait tamir atölyesinde meydana gelen ve daha sonra PKKllarca tünel kazlp yerletirilen 1 tona yakn patlaycnn zaman ayarl düzenekle atelendii ortaya çkan patlama ile ilgili soruturma sürüyor. Soruturma kapsamnda 3 kii rnakn Cizre ilçesinden Suriyeye kaçmak isterken, 2 kii ise Diyarbakrn ilçelerinden gözaltna alnd. Gözaltna alnan 5 kiiden 1inin olayn planlayanlardan olduu belirtilirken, ayn soruturma kapsamnda daha önce de 5 kii gözaltna alnmt. Gözaltna alnanlarn Emniyet Müdürlüündeki sorgular sürüyor.

SALDIRININ BLANCOSU

Binann bodrum katndan kazlan yaklak 30 metre uzunluundaki tünele yerletirilen bir tona yakn patlaycnn zaman ayarl düzenek ile patlatlmas sonucu polis memuru Burhan Mercan ile sivil memurlar

Yunus Elaltunterin ve Cengiz Tekinin ehit olmi, 4 kii ise yaralanmt. Patlamann etkisi ile birlikte bölgede bulunan çok sayda ev ve iyerinde de hasar meydana gelmiti.

YARALAR SARILIYOR

Valilik tarafndan yaplan yazl açklamada, Balar lçesindeki Emniyet Müdürlüü ek binasnda yaanan saldrda hasar tespit çalmalarnn devam ettiini belirtildi. Patlamada zarar görenlere bugüne kadar 627 bin 478 lira destek saland belirtilen açklamada öyle denildi:

Balar lçesinde yer alan l Emniyet Müdürlüü Ek Yerlekesi içerisinde 11 Nisan 2017 günü terör örgütü mensuplarnca gerçekletirilen patlama neticesinde olay sonras meydana gelen zararn en ksa sürede giderilmesi için çalmalar tüm hzyla devam ediyor. 24 kiilik ekip tarafndan yürütülen çalmalarda uana kadar tespit edilen 1552 dosya içerisinde 667 dosyann hesaplama ilemleri tamamlanm olup, bu kapsamda madur vatandalarmza 627 bin 478 lira ödenmesi için banka ve PTT ubelerine gerekli talimatlar gönderilmitir. Geriye kalan dosyalarn hesaplama ilemleri en ksa sürede yaplarak, oluan zararlarn karlanmasna devam edilecektir.

Ana Sayfaya Git