Surlu bin 919 kadın okuma yazma öğrendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde açılan kurslara giden ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bin 919 kursiyer sertifikalarını aldı. Sur Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Abdullah Çiftçi, ilçede kurslara yoğun bir katılım olduğunu belirterek, “İlçemizdeki bütün okumaz yazmazlara ulaşacağız” dedi.

Haberler 25.05.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoan tarafndan balatlan Okuma Yazma Seferberlii birinci dönemi youn bir katlmla sona erdi. Kursu baar ile bitiren ve büyük çounluunu kadnlarn oluturduu kursiyerlere sertifikalar törenle verildi. skenderpaa lkokulunda düzenlenen törene Sur Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Abdullah çiftçi, ilçe Milli Eitim Müdürü Eyüp Uçak, ilçe Emniyet Müdürü Asuman Karack, skenderpaa lkokulu Müdürü Mustafa Bozku, öretmenler ve kursiyerler katld. lkokul örencilerinin halk oyunlar gösterileri ile balayan sertifika datm töreninde konuan Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Abdullah çiftçi, okuma yazma seferberliinin Türkiye genelinde dalga dalga yayldn ifade ederek, Okumaz yazmaz kalmayana kadar da bu süreç devam edecek. Birinci hedefimiz bu diye konutu.

Ciddi bir baar elde edildi

lçe genelinde açlan 297 kurstan 5 bin 683 kursiyerin yararlandn ve ciddi bir baar elde edildiini aktaran Kaymakam çiftçi, unlar kaydetti:

uanda 90 kursumuz bitti. Bin 919 kii sertifikalarn ald. Dier arkadalarmzn kurslar devam ediyor. nallah ikinci kademeleri de devam edecek. En ksa sürede ilçemizde sal el veren ve okur-yazar olabilecek ve kurslara devam edebilecek herkese ulamaya çalyoruz. nallah en ksa sürede ilçemizdeki okumaz yazmaz herkese ulam olacaz. Bu noktada kadnlara pozitif ayrmclk yapyoruz ama erkek okumaz yazma oranmz kadnlara göre düük olmasna ramen mevcut olan okumaz yazmazlar da kazanmaya çalyoruz. Okula devamllklarn salamaya çalyoruz. Bir kii bile olsa kurs açmaya çalyoruz. Yeter ki bu noktada talep olsun. Bu noktada önemli bir baar elde edildi. Milli Eitimdeki arkadalarmza teekkür ediyorum. nallah en ksa süre içerisinde Cumhurbakan ve kymetli elerinin himayelerinde balayan bu süreç ilçemiz adna büyük baarlarla neticelenmi olur.

Doktora gittiimde hangi doktor olduunu bilmiyordum

Kursun okuma yazma örenmelerini vesile olduunu dile getiren ev hanm Emi Kaya, Her yere gidebiliyorum artk. Her kapy açyor. Mesela bir doktora gittiimde hangi doktor olduunu okuyamyordum. imdi okuyup ona göre odasna gidebiliyoruz ifadelerinde bulundu.

Okuma yazma örenmenin güzel bir duygu olduunu vurgulayan ev hanm Suzan Alç ise, unlar söyledi:

Hastaneye gittiimizde, minibüse bindiimiz zaman artk zorluk çekmeden nereye gideceimizi okuyabiliyoruz. Daha önce hiç bilmiyorduk.

Ana Sayfaya Git