Sürü halindeki yılanları görüntülediler

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yürekli köyünde havaların ısınması ile sürü halinde ortaya çıkan yılanlar, ilgi odağı oluyor. Köy sakinlerinin yanı sıra çevre köylerden gelenler de 'Yılan Pınarı' bölgesinde yuvalarından çıkan yılanları, fotoğraflayıp kayıt altına alıyor.

Haberler 18.04.2022 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçe merkezine 30 kilometre uzaklktaki Yürekli köyündeki Ylan Pnar bölgesinde havalarn snmas ile yuvalarndan çkan ylanlar, sürü halinde görüntülendi. Köy sakinleri her yl nisan ve mays aynda çiftlemek için ortaya çkan ylanlardan korktuklarn belirtirken, çevre köylerden gelenler sürü halindeki ylanlar ya fotoraflyor ya da cep telefonu ile görüntülüyor.

YILANLARI FOTORAFLIYORUZ

Bölgeye sürü halindeki ylanlar fotoraflamak için gelen Menaf Ergen, Havalarn snmas ile birlikte her yl, bu mevsimde sürü halindeki ylanlar görmek için Ylan Pnarna geliyoruz. Burada ylanlar görüp fotorafladktan sonra ayrlyoruz. Zararsz ylanlardr. Özelikle nisan ve mays aylarnda yuvalarnda sürü halinde çkmasn görebiliyorsunuz dedi.

HERKESE NASP OLMAZ

Bölgede koyunlarn otlatan Tevfik Atsz ise her yl binlerce ylann yuvalarndan çktn ifade ederek, Sürü halindeki ylanlarn görmek herkese nasip olmuyor. 30 yldr burada sürü halindeki ylanlarn çkmas, çevredeki insanlarn ilgi oda oldu. Nisan aylarnda doaya çkp, sonbahara doru tekrardan k uykusuna girmek için bu bölgeyi kullanyorlar. Dedelerimiz bu ylanlarn zararsz olduunu ve bunlarn hiçbir ekilde öldürülmemesi gerektiini bize söylüyorlard diye konutu.

Ana Sayfaya Git