Suruç davası görüldü

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 4 yıl önce 34 kişinin hayatını kaybetmesine, 70 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısıyla ilgili davaya devam edildi.

Haberler 08.08.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Suruç ilçesinde, 4 yl önce 34 kiinin hayatn kaybetmesine, 70 kiinin yaralanmasna yol açan canl bomba saldrsyla ilgili davann görülmesine devam edildi.

5. Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann 11inci durumas, güvenlik gerekçesiyle anlurfa Ceza nfaz Kurumu Hilvan Salonunda gerçekletirildi.

Durumaya, saldrda yaamn yitirenlerin yaknlar, yaralananlar, davaya müdahil olan avukatlar, HDP anlurfa milletvekilleri Aye Sürücü ve Ömer Öcalan ile CHP anlurfa Milletvekili Aziz Aydnlk ve baz sivil toplum kurulularnn temsilcileri katld.

Davann tek tutuklu san Yakup ahin, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld durumada, daha önce savunma yaptn belirterek, savunmasn tekrarladn ifade etti.

DAVA HIZLI LERLESN

Madurlar ve yaknlar ise yaklak 4 saat süren duruma boyunca yaadklar skntlar anlatarak davann daha hzl ilerlemesini istedi.

Avukatlar da önceki durumada tank olarak dinlenen Abdullah Ömer Arslann çelikili ifade verdiini, canl bomba eyh Abdurrahman Alagöz ile ilikisinin bulunduu ileri sürerek, Arslann telefonunun ve HTS kaytlarnn incelenmesiyle hakknda suç duyurusunda bulunulmasn talep etti.

Mahkeme heyeti, Arslann telefonunun HTS kaytlarnn incelenmesi ve olay günü kimlerle görütüünün belirlenmesine, Arslan hakknda anlurfa Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunulmasna, canl bomba eyh Abdurrahman Alagözün telefon konumas tapelerinin dava dosyasna eklenmesine karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git