Suruç davasında görüntüler istendi

ŞANLIURFA'nın Suruç ilçesinde, 20 Temmuz 2015 tarihinde, 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan, terör örgütü DEAŞ üyesi canlı bomba Şeyh Abdurahman Alagöz'ün kendisini patlattığı terör saldırısına ilişkin 2 polis hakkında açılan davanın duruşması görüldü. Mahkeme, olay öncesi 13 günün kamera kayıtları ve polis telsiz konuşmalarını istedi.

Haberler 13.07.2019 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn Suriye uzants PYD denetimindeki Aynel Arab (Kobani)ye yardm götürmek için Türkiyenin çeitli illerinden Suruça gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin 20 Temmuz 2015 günü Amara Kültür Merkezinde basn açklamas yapt srada, DEAl canl bomba eyh Abdurrahman Alagöz üzerindeki patlaycy infilak ettirdi. Canl bomba saldrsnda 33 kii öldü, 104 kii de yaraland. Saldrnn ardndan dönemin Suruç Emniyet Müdürlüü bünyesinde Terörle Mücadele ve Asayi birimlerinden sorumlu polisler Ali Koçak ve Ahmet Ouz Davarc, görevi kötüye kullanma ve ihmal suçlamasyla yargland davann 4üncü durumas Suruç Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Durumaya polis memurlar Ali Koçak, Ahmet Ouz Davarc katlmazken, madur aileleri ve avukatlar ise mahkemede hazr bulundu.

GÖREVL DER POLSLER DE DNLENSN

Mahkemenin kimlik tespitinin ardndan savunma yapan Avukat Gülhan Kaya, önceki celsede Ahmet Ouz Davarcnn beyannda geçen ve o gün birlikte görev yaptklarn ve önlem aldklarn iddia ettii polis memurlar Bayram Okuducu, Hamza Mavi ve Abdürrahim Özdemirin dinlenmesini talep etti.

Olay öncesi ve sonras 2015 ylnn 19 ve 20 Temmuz tarihlerinde yaplan telsiz konumalarnn dosyaya girmesi talebinde bulunan Kaya, Sank Ahmet Ouz Davarcnn kendi beyannda belirttii ve toplanmasn da kendinin söyledii, bizi de önlem alnmadna dair toplanmasn istediimiz delil olan olay an ve öncesine ait kamera kaytlarnn dosyaya celbini talep ederiz diye konutu.

MAHMEKEME TELSZ KAYITLARINI STED

Avukat savunmasnn ardndan kararn veren mahkeme heyeti, olay yerinde Ahmet Ouz Davarc ile birlikte görev yapan polis memurlar Bayram Okuducu, Hamza Mavi ve Abdürrahim Özdemirin tank olarak dinlenmesine, 07 ve 20 Temmuz 2015 tarihleri arasnda saat 08.00den 12.01e kadar Amara Kültür Merkezi önü ve çevresini gören kamera görüntülerinin kolluk birimine müzakere yazs yazlarak istenmesine, 08 ve 20 Temmuz 2015 tarihleri arasnda saat 08.00den 12.00ye kadar telsiz kaytlarnn incelenmesi için ilgili kolluk birimine yaz yazlmasna karar vererek durumay 4 ubat 2020ye erteledi.

Ana Sayfaya Git