Suruç katliamının faili konuşmuyor!

ŞANLIURFA'nın Suruç ilçesinde, 20 Temmuz 2015 tarihinde, terör örgütü DEAŞ üyesi Şeyh Abdurahman Alagöz’ün kendisini patlatması ve 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya ilişkin davanın 5'inci duruşması görüldü. Davanın tek tutuklu sanığı Yakup Şahin, adalete güvenmediği gerekçesiyle susma hakkını kullandığını söyledi.

Haberler 30.05.2018 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn Suriye uzants PYD denetimindeki Kobaniye yardm götürmek için Türkiyenin çeitli illerinden Suruça gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin 20 Temmuz 2015 günü Amara Kültür Merkezinde basn açklamas yapt srada, DEAl canl bomba eyh Abdurrahman Alagöz üzerindeki patlaycy infilak ettirdi. Canl bomba saldrsnda 33 kii öldü, 104 kii de yaraland. Saldrnn ardndan dava güvenlik gerekçesiyle anlurfa Ceza nfaz Kurumu Hilvan 5nci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü.

SANIK KONUMUYOR

Durumaya saldrda yaral kurtulanlar, Suruç Aileleri nisiyatifi üyeleri katlrken, anlurfa Baro Bakan Ahmet Tüysüz de izledi. çok sayda müteki ve madur avukatlarnn hazr bulunduu durumada mahkeme heyeti, davaya müdahil olan avukatlarn dosyaya ilikin görü ve önerilerini dinledi. Davada 2 tutuksuz polis görevi ihmalden yarglanrken, anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs etme, silahl terör örgütüne üye olmak, tasarlayarak ve yangn, su baskn, tahrip, batrma bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme suçlamasyla tutuklu yarglanan tek sank Yakup ahin, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld durumada, adalete güvenmedii gerekçesiyle susma hakkn kullandn belirtti. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine tutuklu sann tutukluunun devamna karar vererek durumay 28 Austosa erteledi. Duruma nedeniyle jandarma TOMA ve zrhl araçlarla güvenlik önlemi alnd.

Ana Sayfaya Git