Sussuzluk bitiyor!

DİYARBAKIR'ın Hani İlçesi ve bazı mahallelerinde 50 yıldan bu yana devam eden su sorununun çözümü için başlatılan sondaj çalışmaları sonuç verdi.

Haberler 06.02.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hani Belediyesinin DS 10uncu Bölge Müdürlüü ile birlikte Zirve Mahallesinde balatt sondaj çalmasndan olumlu sonuç alnmas ile önümüzdeki günlerde 48 saatte 3er saat su verilebilen bölgelere kesintisiz su aknn salanaca belirtildi.

DYARBAKIR-Hani ilçe merkezi ve baz mahalleler 50 yldan bu yana devam eden su sorunu, Belediye Bakanlna atanan Kaymakam aban Arda Yazcnn giriimleri ile sona erdi. 6 Ekim 2016 tarihinde Hani Belediye Bakanl görevine kayyum olarak atanan Yazc, ilçedeki su sorununun çözülmesi için Devlet Su leri Genel Müdürlüü nezdinde giriimlerde bulundu. Hazrlad projeyi ilgili bakanla gönderen ve finansman salandktan sonra çalmalar balatan Yazc, daha önce 16 kez kuyu kazlan ancak su bulunamayan ilçenin baka bölgelerinde sondaj çalmas yaptrd. DS 10uncu Bölge Müdürlüü ile ortak yaplan sondaj çalmasnn sonucunda Zirve Mahallesinde temiz su kayna bulunduu örenilirken, bulunan suyun ilçenin 50 yllk ihtiyacn karlayabilecei belirtildi. Yetkililer çalmalarn tamamlanmas ile 48 saatte 3er saat su verilebilen bölgelere kesintisiz su salanacan belirtirken, su kaynann bulunmas ilçede sevince yol açt. lçeye bal 12 kilometre uzaklktaki Kuyular Mahallesi ve Abaclar mahallelerindeki sondaj çalmalarnn devam ettii belirtildi.

KAYNAKLARIN SAYISINI ARTIRACAIZ

Hani Belediye Bakanln sürdüren aban Arda Yazc, ilçenin en önemli sorunu olan susuzluun giderilmesi için bir dizi çalma balattn belirterek, öyle dedi:

Hazrladm proje önce Sayn Cumhurbakanmz, Sayn Babakanmz ve bakanlk nezdinde olumlu karlanarak, gerekli finansman saland. lçeye gelir gelmez DS 10uncu Bölge Müdürlüü ekipleri ile alternatif kaynaklar üzerinden çalarak su sorununu çözmeye çaltk.Bu kapsamda Zirve Mahallesinde ilk kez sondaj çalmas yaptk ve olumlu sonuç aldk. Yeralt kaynak sularnn saysn artracaz ve bu sularn ehir ebeke hattna balanmasn salayacaz. Bu ekilde su sorununu ksa sürede çözüme kavuturmay planlyoruz.

Ana Sayfaya Git