Susuzluk yüzünden göç ediyorlar

2 senedir haftada 1 saat suyun aktığı köyde, öğrenciler dere suyu içiyor. Kalan köylüler göç etmemek için su sorunlarını çözülmesini istiyor.

Haberler 31.10.2017 - 08:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çüngü ilçesine bal Atalar köyünde 2 yldr yaanan su sorunu nedeniyle vatandalar göç ediyor. ki yl önce bin 800 kiinin yaad köyü yaklak 800 kii terk etti. Köydeki okulda da su akmamas nedeniyle tuvalet ihtiyaçlarn karlayamayan ve dere suyu içen örenciler, zaman zaman salk sorunlar yayor. Köylüler, göç etmemek için sorunlarn çözülmesini istiyor.

Köylüler büyükehirlere göç ediyor

13 yldr köyde muhtarlk yapan Feti Bakurt, 2 sene içerisinde köyün büyük çounluunun göç ettiini dile getirerek, Su yok, altyap yok, yolumuz asfalt deil. Zaten kn 3 ay köy yolumuz kapal. O yüzden burada kimse durmak istemiyor. Bundan 2 sene önce köyün nüfusu bin 800dü. uanda bine dümü. Nüfus Müdürlüünde her ey belli. Vatandalar, stanbul, zmir, Bursa gibi ehirlere göç ediyor dedi.

Köy okulunda da iki yldr su akmadn anlatan Bakurt, Zaten okulun hiçbir eyi yok. Atatürk heykeli, tabelas da yok. Okul demeye bin ahit lazm. çocuklar su ihtiyacn derelerden karlyor ve sürekli hastaneye kaldrlyor. Okulda yaklak 400 örenci bulunuyor. Köyde de zaten haftada bir saat su geliyor diye konutu.

Tuvaletleri kullanamyoruz

Örenciler, 2 senedir okulun suyunun akmadn ve bu yüzden tuvalete bile gidemediklerini anlatarak, tuvaletin kaplarnn kapatldn, su ihtiyaçlarn dereden karladklarn söyledi.

Okulda çocuklar okuyan Zülküf Yiitalp, çocuklar susuz kalyor, tuvaletlere giremiyorlar. Sa solu kirletiyorlar. Tek dileimiz bu ie el atlmas. Susuzluktan dolay millet perian, hayvanlar susuz ifadelerinde bulundu.

Sorunlar hal edilirse köyde kalmak istediklerini aktaran Ramazan Aytimur, Bu sorunlar çözülmezse gitmemiz gerekiyor. çünkü yaanlmyor. Altyap yok, susuzluk var dedi.

Köyde internet var su yok

Susuzlua karn köyde internet olmasnn zt bir durum olduunu vurgulayan Osman Güçlü, unlar kaydetti:

Köyün nüfusu bine dütü. Örencilerimiz çok zor artlarda okuyor. Yollar zaten baya skntl. Bir yatrm yaplmas köyün gelecei açsndan daha iyi olur ümidini tayoruz.

Ana Sayfaya Git