Suzan suzi filmi eylül'de vizyonda

Kültür Bakanlığı desteğiyle Diyarbakır 'da çekilen "Suzan Suzi" filminin, Eylül ayında vizyona girmesi bekleniyor. Filmin yapımcısı ve başrol oyuncusu sanatçı Bedri Ayseli, Diyarbakır’ın çok değerli sanatçılar yetiştiğini belirterek, kentin tanıtımına katkıda bulunmak için Suzan Suzi filmini Diyarbakır’da çektiklerini ve Eylül ayında vizyona girmesini beklediklerini söyledi.

Haberler 18.07.2020 - 02:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür Bakanl desteiyle Diyarbakr da çekilen Suzan Suzi filminin yapmcs ve barol oyuncusu sanatç Bedri Ayseli, yaam hayat ve filme dair açklamalarda bulundu.

SAZIM KAPININ ENDEK SÜPÜRGEYD

Diyarbakr her yerde söylediini ve anlattn belirten Ayseli, çocukken bize misafirler çok gelirdi ve o zamanlar radyo ile televizyon yoktu. Bana herkes, Bedri bize bir ark oku ama ben sesimin güzel olduunun bilincinde ve farknda bile deildim. Bende derdim okurum ama sazm olmadan okuyamam derdim. Sonra sazm getirin derdim, sazm da kapnn eiindeki süpürgeydi. Süpürge gelince bir çöp koparrdm ardndan süpürgenin çöpü ile balardm çalmaya ve ark söylemeye. Böyle geçip gitti. Ardndan mesamelere baladk, sonra stanbula gittim ve lise yllarm stanbulda devam etti. stanbulda Sadi Avar Ataman hocamzdan Fatih Halk evinde dersler aldm. Nota ve benzeri derslerin ardndan 1970 ylnda TRT imtihanlarna girdim, stanbul radyosu TRT imtihanlarn kazandm ve böylece yürümü oldu gitti. Beni en çok gündeme tayan parça ise Hamili Boynunda parçasyd dedi.

BEDR AYSEL SA OLDUU SÜRECE DYARBAKIR çOK DAHA GÜZEL OLACAK

Diyarbakrn çok iyi yerde olduunu ve çok iyi müzisyenler yetitiini belirten Ayseli, Diyarbakrda Allaha çok ükür ve uanda durumlarmz çok iyidir. çok güzel müzisyenler yetiiyor, örnein uanda okuyanlar ne uyumlu okuyorlar diye Kenan beye inan ki zevkle dinliyorum dedim ve inan ki hakikaten de öyledir. çok güzel deerli müzisyen arkadalarmz var ve hepsini can gönülden kutluyorum. Diyarbakra gelmeden duramyorum. En son ben Suzan Suzi türküsünü derledim ve ondan sonra burada Suzan Suzi filmini çektik, Allah nasip ederse Eylül aynda vizyona girecektir. Kültür Bakanlndan ve bizim Diyarbakrl baz i adamlarndan ne yazk ki bazlarndan diyorum destek aldk. Keke herkes elini tan altna koyabilseydi çok daha güzel bir ey meydana çkarabilseydik. Olmad ama bununla da yetinelim ve ükür edelim. Allahn izniyle Bedri Ayseli sa olduu sürece Diyarbakr için çok daha güzel eyler yapmay planlyorum. Örnein bugün bu sabah yine bulunduu bu mekanda yani Diyarbakr Kültür, Turizm ve Musiki Dernei, Kültür evine Kenan Aksu kardeimizin mekanna geldik. Yani onun mekan deil, bütün Diyarbakrllarn mekanna geldik ve benim derlemi olduum bir türkünün ve benim yazm olduum söz müziinin de bana ait olan, Diclede akan su gibi damarmdaki kanmsn, Krklar Danda ziyaret Mardin kapda canmsn, hiç bilmiyem bu ne sevda Diyarbekir topramsn bu türkünün klibini çektik ve en ksa sürede sizlerin sayesinde gündemde olacak ve herkese ulatracaz diye konutu.

DYARBAKIRDA BEDR AYSELNN MÜZES YA DA ANITI DKLMES GEREKYOR

Diyarbakr musikisini Diyarbakr kültür evinde yaklak 10 yldr yaattklarn ve yaatmaya devam edeceklerini belirten Diyarbakr Kültür, Turizm ve Musiki Dernei Bakan Kenan Aksu ise, Diyarbakr musikisi bizler için önemlidir. Nedeni ise, Diyarbakr musikisi Celal Güzelsesten bugüne tanmas ve yaatlmas lazmdr. Biz dernek olarak Bedri aabeyimizle çok etkinlikler yaptk ve kendisi bizim için çok çok önemlidir. çünkü bir memleketin içinde çkm böyle bir sanatç hem Diyarbakr türkülerini TRT repertuvarnda hem de sahnelerde sürekli yaatyor. Benim nezdimde Bedri Ayseli aabeyimiz için çok güzel bir müzesinin, evinin ve hatta antnn yaplmas gerekiyor. çünkü böyle memleketini can gönülden temsil eden bir müzisyen yoktur benim düünceme göre, dier müzisyenlere ve sanatçlara da saygmz sonsuz ama Bedri aabeyin hali bakadr. çünkü devaml ehrinde yayor, ehrini solukluyor ve yaptklar ile Diyarbakr her yere götürüyor. Ben ahsen yapt ve yapaca bütün çalmalarda kendisine teekkür ediyorum ve ellerinden öpüyorum. yi ki var eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git