Tıraş sırası beklerken kitap okuyorlar

Siirt'te berberlik yapan 42 yaşındaki Veysel Bayır, dükkanında kurduğu kitaplıkla, müşterilerinin sıra beklerken okuyarak vakit geçirmesini sağlıyor.

Haberler 05.11.2017 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte 27 yldr berberlik yapan Veysel Bayr, sra bekleyen müterilerini okumaya tevik etmek amacyla i yerinde kitaplk kurdu. Müteriler, Bayrn tevikiyle, dükkanda beklerken kitap okumaya balad.

Bayr, kimi müterisinin sra beklerken skldn, kimisinin de televizyon izlediini görünce böyle bir uygulama balattn söyledi.

Müterilerin sürekli televizyon izlemesi zoruma gitti. Biraz da kitap okuyalm dedik. Dier meslektalarma da tavsiye ediyorum. Amacm müterilerin kitap okuma alkanln gelitirmek. diyen Bayr, baz müterilerinin de kendisine destek amacyla kitap baladn bildirdi.

SIRA BEKLERKEN KTAP OKUYORLAR

Kitaplkta dini, kültürel ve Siirtin tantmnn yer ald kitaplarn bulunduunu belirten Bayr, müterilerin uygulamadan memnun kaldn kaydetti.

Müterilerden brahim Hamit Bedük de uygulamay güzel bulduunu dile getirdi.

Bunun dier esnafa da örnek olmas gerektiini anlatan Bedük, Uzun yllardr Bayrn dükkannda tra oluyorum. Daha önce sra beklerken televizyon izlerdik artk kitap okuyoruz. Biz de vatandalar olarak kitap takviyesi yapyoruz. Kültürel anlamda iyi bir gelime oluyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git