Taş değirmenle 7 ünivensiteli!

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki 9 çocuk babası Mehmet Tekin, 40 yıldır işlettiği taş değirmeni sayesinde 7 çocuğunu üniversitede okuttu. Tekin emektar değirmeninde öğüttüğü kepekli unu şehir dışına da gönderiyor.

Haberler 08.01.2020 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe ilçesinde yaayan Mehmet Tekin, Bahçelievler Mahallesinde 40 yldr çaltrd ta deirmeni sayesinde 9 çocuundan 7sinin üniversitede okumasn salad. Tekinin 6 erkek 3 kz olan çocuklarndan 7si ta deirmenden gelen gelirle okudu. Tekinin üniversite mezunu çocuklar arasnda gençlik merkezi müdürü, polis, öretmen ve subay bulunuyor.

7 ÜNVERSTEL BÜYÜTTÜ

Her gün Bismillah diyerek deirmenini çaltrdn belirten Tekin, 40 senedir bu ii yapyorum. Elhamdülillah bütün çocuklarm okuttum bu deirmen sayesinde. Benim olum Ümranda yardmc oldu bana. 7 çocuumu bu deirmen sayesinde okuttum. Yeni ykamal deirmenler faaliyete geçti, bizim deirmende artk i azald. Benim servisim de yok o yüzden. Deirmende öüttüüm kepekli un ehir dna gönderiliyor. Baz müteriler var Alanyaya stanbula Ankaraya götürüyorlar. Un yapyorlar gönderiyoruz oraya kadar. Bu una kymet veriyorlar dedi.

Fedakar babann çocuklarndan biri olan Gençlik ve Spor Bakanlna bal Kzltepe Gençlik Merkezinde Müdürü Ümran Tekin, kardelerinin çok zor artlar altnda eitim aldklarn söyledi. Ümran Tekin, Babam özellikle tek bir gün okula gitmemesine ramen benden çok daha güzel okumas ve yazmas var. O eitimsizliin acsn fazlasyla yaad için özellikle bize yaatmama adna yani üzerimdeki kürkü de satsam sizleri okutacam iaryla bizi okuttu, Allah raz olsun. Evin büyüü olduum için ilk üniversite mezunu ben oldum diye konutu.

Tekinin müterilerinden Abdullah Turgut ise 40 yldr birbirlerini tandklarn ve kendisi ile çaltklarn söyledi. Turgut, 7 çocuunu bununla okutmu. Ondan memnunuz, çok iyi bir insandr diye konutu.

Ana Sayfaya Git