Taş ustası müze istiyor

Diyarbakır'da 27 yıl Fransızca öğretmenliği yapan, emekli Mahmut Nurettin Medyelioğulları, merak üzerine başladığı taş işleme sanatını 15 yıldır sürdürüyor. Kentin tarihi yapılarının figürlerini yapan Medyelioğulları, en büyük hayalinin 'taştan eserler müzesi' açmak olduğunu söyledi.

Haberler 29.11.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 27 yl boyunca Franszca öretmenlii yaptktan sonra 2003te emekli olan Mahmut Nurettin Medyelioullar, ta ileme sanatna merak sald. Medyelioullar, merkez Sur ilçesinde babasna ait beyaz eya tamir dükkannda ta ilemeye balad. Medyelioullar, 15 ylda bata Diyarbakrdakiler olmak üzere birçok tarihi yaplarn figürünü yapt.

Medyelioullar, Karacadan volkanik talarndan ürettii 300 eseri, Mays aynda Müzeler Haftas etkinlikleri kapsamnda tarihi çkalede sergiledi.Ta ileme sanatnda bugüne kadar 40 kiiyi yetitirdiini anlatan Mahmut Nurettin Medyelioullar, Ben bu iten para kazanmyorum; ama örencilerimin bu iten para kazandklarn görünce çok mutlu oluyorum diye konutu.

TA USTASI ETKNL

En büyük hayalinin tatan eserler müzesi açmak olduunu belirten Medyelioullar, Emekli olduktan sonra bu dükkan boaltmaya çaltm. Bu rahmetli babamn kulland bir atölyeydi. O arada ben can skntsyla bir eylerle uratm. Önce metal oymacl yaptm ondan sonra tala geçtim. Balangçta da Diyarbakr ile ilgili motifler, minyatürler yaptm. 15 yldan beridir yaptklarm satmadm. Ben bu ii ticari amaçla yapmadm. 300e yakn parça var u an elimde. Bunlarla ksmet olursa müze açmay düünüyorum. 40n üzerinde örenci yetitirdim. imdi ben para kazanmyorum tatan; ama örencilerim kazanmaya balam, bana büyük keyif veriyor dedi.

Ana Sayfaya Git