Tablette 4. faz başladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu hafta 47 bin tablet bilgisayarın dağıtımının gerçekleştirileceğini bildirdi.

Haberler 09.01.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, daha önce yerel yönetimler, özel sektör kurulular ve sivil inisiyatiflerin de desteiyle datlan 150 bin tablet bilgisayara ilave olarak tamam Bakanlk tarafndan tedarik edilen 500 bin tabletin datmnda, 4. faz balad.

Tabletler, kontrollerin ardndan illere gönderiliyor. Geçen hafta gerçekletirilen 66 bin cihazlk datmn ardndan, 4. fazda 47 bin tablet bilgisayar daha örencilerle buluturuluyor.

4. fazla, 500 bin tabletin 313 bin 500ü sahiplerine ulam olacak. Haftalk gerçekletirilecek gönderimlerle ay sonunda 500 bin tabletin datm tamamlanacak.

ÖNCELKL GEREKSNM OLAN ÖRENCLERE ULAILDI

Bakan Selçuk, 4. faz datmda tablet bilgisayarlarn gönderildii 26 ilin yöneticisiyle video konferans yöntemiyle toplant gerçekletirdi.

Toplantda bir konuma yapan Selçuk, 9 ile cihazlarn ulatn, 17 kente de sevkiyatn devam ettiini belirtti.

Tabletlerin, 10 Ocak Pazar günü tüm illere ulamasnn planlandn ifade eden Selçuk, öncelikli hedeflerinin Eitimde Frsat Adaleti olduunun altn çizdi.

Datm stratejisi çerçevesinde öncelikli gereksinimi olan örencilere, resmi veriler üzerinden ulaldn hatrlatan Bakan Selçuk, unlar kaydetti:

l müdürlerimizin teslim edecei bu tablet bilgisayarlarda örencilerin canl ders ve EBA platformundan faydalanmalar için ihtiyaç duyacaklar aylk 25 GB kotal GSM internet hizmeti de var. l yöneticilerimiz tablet bilgisayarlar örencilere 4.5G GSM sim kartl olarak teslim edecek. Her hafta yeni cihazlaryla ders ba yapan örencilerimizin says artyor. Bu hafta 47 bin tablet bilgisayarn datmn gerçekletiriyoruz.

çocuklarmzn eitime eriimi konusunda bizlere destek veren herkese teekkürlerimi sunuyorum. Eriim problemi yaayan çocuumuz kalmayana kadar bu konuda hep birlikte kararl admlar atmaya devam edeceiz.

Selçuk, ailelerin ya da örencilerin tablet bilgisayar için herhangi bavuruda bulunmasnn gerekmediini, ailenin gelir durumu, okul çandaki karde says, özel eitim gereksinimi, örencinin akademik baars gibi kriterler dorultusunda hazrlanan datm stratejisi çerçevesinde frsat adaleti hassasiyetiyle tabletlerin örencilere ulatrldn hatrlatt.

Ana Sayfaya Git