Taciz ateşi sonu oldu

Nusaybin ilçesindeki hudut karakoluna, Suriye tarafından PYD/PKK mensuplarınca açılan taciz ateşine misliyle karşılık verilmesi sonucu 3 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

Haberler 25.01.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri, Afrine yönelik hava destekli kara operasyonunu devam ettirirken, Güneydou bölgesindeki terör olaylaryla mücadele de devam ediyor. Mardinin Nusaybin ilçesindeki hudut karakoluna, Suriye tarafndan terör örgütü PYD/PKK mensuplarnca açlan taciz ateine misliyle karlk verilmesi sonucu 3 terörist etkisiz hale getirildi.

SINIR BRLKLERNE TACZ ATE

Türk Silah Kuvvetleri tarafndan Suriyenin Afrin bölgesinde balatlan Zeytin Dal Harekatnn ardndan snr birlikleri ve istihbarat birimlerince sürdürülen çalmalar sonucu Suriyenin Kaml bölgesinde faaliyet gösteren PYD/PKK mensuplarnca snr birliklerine silahl saldr ve taciz atei yaplaca bilgisine ulalmas üzerine önlemler artrld.

KAMILI BÖLGESNDEN MSLLEME

PYD/PKKnn igali altndaki Suriyenin Kaml bölgesinden Nusaybin ehit Sözlemeli Er Faruk Gezen Hudut Karakoluna taciz atei açlmas sonucu hudut birliklerince taciz at yaplan bölgeye tank ve obüslerle misliyle karlk verildi. Terör örgütüne ait hedefler imha edildi, 3 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Taciz ateinde hudut karakolunda herhangi yaralama ya da can kaybnn yaanmad örenildi.

IRNAKTAK TUZAK MHA EDLD

rnakta l Jandarma Komutanl ekiplerinin dün düzenledii operasyon kapsamnda Tahtakayalklar mevkiinde 1906 rakml tepede, daha önce güvenlik güçleri tarafndan kullanlan mevziler arasna, PKKllar tarafndan tuzaklanan 4 el yapm patlayc tespit edildi. 10ar kiloluk patlayclar, alnan güvenlik önlemlerinin ardndan kontrollü ekilde patlatlarak etkisiz hale getirildi.

Bölgede operasyonlarn aralksz devam ettii belirtildi.

ÖZEL GÜVENLK BÖLGES

rnak merkeze bal baz bölgeler yl boyunca özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Valilikten yaplan açklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlna teröristle mücadele kapsamnda verilebilecek görevler esnasnda Denenmi atlamam mühimmat salma (Jettison) bölgesi olarak kullanlmak üzere Cudi Da, Altn Dalar, Rejgar Alandüz, Buzul Da, kiyaka Dalar, Yazlca Da ve Yassda bölgelerinin, 1 Ocak 2018 - 31 Aralk 2018 tarihleri arasnda özel güvenlik bölgesi ilan edildii belirtildi. Açklamada, vatandalarn belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesinin yasakland vurguland.

PARK HALNDEK ARAçLAR

Buarada, Genç ilçesi Kültür Mahallesindeki Kz Meslek Lisesi sokanda park halinde olan 2 araç, bugün sabaha kar kimlii belirsiz kii ya da kiilerce atee verildi. Durumu fark eden mahalle sakinleri itfaiye ve polise haber verdi. Yanan araçlara önce mahalle sakinleri sonra itfaiye ekipleri müdahale etti. Araçlar kullanlamaz hale gelirken, polis üpheli ya da üphelileri yakalamak için çalma balatt.

Ana Sayfaya Git