Taciz davası Sivas'a gitti

DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi'nde karın ağrısı şikayeti ile götürüldüğü hastanede hamile olduğu anlaşılan ve doğum yapan; resmi kayıtlara göre 11, kendi beyanına göre 15 yaşındaki olan G.D.'nin soruşturma dosyası, olay bölgesi olması nedeniyle yetkisizlik kararı ile Sivas'a gönderildi.

Haberler 03.01.2017 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Soruturmay HD adna takip eden Avukat Ercan Ylmaz, madurun ifadesinde olayn Sivasta meydana geldiini söylediini, ailesinin ise o tarihte çnarda olduklarn ifade ettiini belirterek, yetkisizlik kararna itiraz edeceklerini kaydetti.

DOSYA SVASA GÖNDERLD

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, çnar ilçesinde geçen 23 Kasmda karn ars nedeniyle götürüldüü hastanede hamile olduu anlalan ve 8 Aralkda sezaryenle doum yapan G.D.nin soruturma dosyasn yetkisizlik karar ile Sivasa gönderdi. Doumdan sonra bebei ile birlikte çocuk Esirgeme Kurumuna yerletirilen madur G.D.nin, ifadesinde olayn Sivasta yaandn söylemesi üzerine, dosyann olay yeri savclna gönderildii kaydedildi.

Dosyay takip eden nsan Haklar Dernei Diyarbakr ubesi avukatlarndan Ercan Ylmaz ise, 11 yandaki G.D.nin ifadesinde olayn Sivasta yaand söylemesine ramen, ailesinin o tarihte çnarda olduunu beyan ettiini belirterek, yetkisizlik kararna itiraz edeceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git