Tacizci iki ayda serbest kaldı, baba cezasızlığa tepki gösterdi

Diyarbakır’da, oğlu sosyal medya üzerinden taciz edilen bir baba, zanlının cezaevinde iki ay kaldıktan sonra serbest bırakılmasına kızdı.Tacizci iki ayda serbest kaldı, baba cezasızlığa tepki gösterdi. Baba, yetkililere seslenerek cezaların caydırıcı olmadığını söyledi.

Haberler 07.07.2018 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz yl, 33 yandaki bir ahs, sosyal medya üzerinden yazt 11 yandaki erkek çocuuna cinsel istismarda bulunmak üzere bulumak istedi. Olunun hesabn kartrrken gördükleri karsnda oka giren baba, yazmay sürdürerek buluma ayarlad. ahs, çocuk yerine babasnn geldiini görünce olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. Güvenlik güçlerinin youn çalmas sonras bulunup gözaltna alnan zanl, ilemlerin ardndan çkarld mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu süre zarfnda mahkeme, zanlnn bir temasta bulunmad ve eylemin gerçeklemedii gerekçesiyle ahs serbest brakt. Sapn serbest brakldn örenen baba, çocuklara tacizde bulunan zanllara gerekli cezalarn verilmesini istedi.

Ceza için çocuklarn illa ki tecavüz edilip öldürülmesi mi gerekiyor

Baba Sadk Özgececi, 11 yandaki çocuunun geçtiimiz yl tacize uradn söyledi. Özgececi, 11 yandaki olu 33 yandaki bir kii tarafndan sosyal medya üzerinden taciz edilmi, mesajlamay sanki olummuum gibi ben devam ettim. Görümeyi ayarladm adam çocuum yerine beni görünce olay yerinden kaçt. Daha sonra giriimlerimiz sonucu zanl yakaland ve cezaevine gönderildi. Daha sonra 2 ay geçti ve zanlnn serbest brakldn duyduk. lla ki tecavüz edilip öldürülmesi mi gerekiyor yakalanp ceza verilmesi için. spatmz vard, 2 ay içeride kald, dokunmam, öldürmemi, baka eyler yaplmam diye brakld. Bugün benim çocuuma yapt, belki yarn baka bir çocua yapacak. Bunlarn hepsi çocuk, çocuk dediimiz kii savunmasz insan. Birinin düüncesi varsa bile bunun cezalandrlmas gerekiyor, kanunda deiiklik istiyoruz. Büyüklerimiz daha iyi bilir, büyük bir ceza istiyoruz, idamsa idam. Farkl cezaysa farkl ceza, hiç ceza almamalarn yediremiyoruz. Bunlarn önüne geçilecek cezalarn olmas gerekiyor dedi.

Özgececi ayrca, önümüzdeki aylarda bir okul açmay planladklarn okulda ayracaklar bir snfta velilere psikolog yardm ile eitim vereceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git