Tacizci öğretmene 12 yıl isteniyor?

DİYARBAKIR'da, 16 yaşındaki öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan ve mağdurun babasına şeriata gitmeyi teklif eden coğrafya öğretmeni A.B.'nin yargılamasına devam edildi. Duruşmada esasa ilişkin görüşünü açıklayan savcı, eylemin 'çocuğun cinsel istismarı' suçunu oluşturduğunu belirtti. Savcı, hakkında 'cinsel taciz' suçundan 4,5 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan A.B.'nin 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Haberler 10.01.2018 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann 4üncü celsesine sank A.B., salk mazereti sunarak, katlmad. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn avukat Remzi Atalay, madur avukat Gizem Miran, Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi avukat Ümit Asye Demir ile sank avukat durumada hazr bulundu. Dosyaya gelen evrak okuyan mahkeme bakan, daha önce savunma hakkn kullanmak istemedii için avukatn azleden sann, dün dilekçe göndererek, özel avukat tutacan söylediini, 2 günlük istirahat raporu aldn belirtti.

SAVCI: çOCUUN CNSEL STSMARI SUçUNDAN CEZALANDIRILSIN

Durumada söz hakk verilen cumhuriyet savcs, esas hakkndaki görüünü açklad. Sank A.B.nin corafya öretmeni olarak görev yapt okulda örencisi olan madura cinsel tacizde bulunduu iddiasyla dava açldn belirten savc, madur ile sank arasnda gönül ilikisinin baladn, bu ilikinin 4 ay devam ettiini ve sann bu süreçte 5- 6 defa madurun vücuduna dokunduunu kaydetti. Madurun bu davranlara kar çkmak istedi ancak sann Hem seni hem kendimi öldürürüm. Eer ölürsem katilim sen olursun diyerek, tehdit ettiini belirten savc, A.B.nin savunmasnda da gönül ilikisini kabul ettiini; ancak madura dokunmadn söylediini anlatt. Sann mahkemeye sunduu dilekçesinde, ilk ifadesinin aksine madurla öpütüklerini ve evlilik vaadinde bulunduunu dile getirdiini vurgulayan savc, ayrlmalar halinde kendisini öldürecei yönündeki söylemleriyle A.B.nin, çocuk olan madurun iradesini etkileyerek sarkntlk düzeyinde kalan basit cinsel istismarda bulunduunu vurgulad. Mütalaada, hakknda cinsel tacizden dava açlan sann, cocuun cinsel istismar suçundan 4,5 yldan 12 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi.

BAKANLIK AVUKATI: SUçA ELM ORTADA, TUTUKLANSIN

Savcnn esas hakkndaki görüüne kar söz hakk verilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat Remzi Atalay, dosyadaki delil durumu dikkate alndnda sann tutuklanmasn talep ettiklerini kaydetti. Atalay, Basna yansyan beyanlarda da gördüümüz kadaryla sann bu suç konusundaki eilimi ortadadr. Hükümle birlikte tutuklanmasn talep ediyoruz dedi.

Daha sonra söz alan madur avukat Gizem Miran ise dosyadaki tüm delillere bakldnda suçun çocuun cinsel istismar olduunun açk olduunu belirterek, Sank, evlenme vaadiyle müvekkilime yanamtr. Sosyal nceleme Raporunda müvekkilin fiilin hukuki anlam ve sonuçlarn anlayamayaca düzeyde olduu açktr. Sann cezalandrlmasn ve tutuklanmasn istiyoruz diye konutu.

Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi avukat Ümit Asye Demir de sann, hükümle birlikte tutuklanarak, cinsel istismar suçundan cezalandrlmasn istedi. Sank avukat Mahsum Buzcu ise mütalaadaki aleyhe olan hususlar kabul etmediklerini belirterek, müvekkilinin beraatini istedi.

Ara kararlarn açklayan mahkeme heyeti, sann salk mazeretinin kabulüne karar vererek, durumay erteledi. Heyet, sann tutuklanmasna ilikin taleplerle ilgili ise karar vermedi.

Ana Sayfaya Git