"Tadı acı çikolata almayın"

Bayramda ikram için şeker ve çikolata alınırken merdiven altı üretime dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulunan sektör yetkililerine göre çikolatada kilogram fiyatı 2225, şekerde ise 10 liradan düşük ürünlerin içeriğinin kontrol edilmesi gerekiyor =

Haberler 19.08.2018 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çikolata Üretici firmasnn üst düzey yöneticisi Elif çoban Gerçek çikolatann tad homojendir, kendine özgü aromasnn azda uyum içinde dalmas, hzl erimesi ve yumuak olmas gerekir. Azda metal tad olmamal ve az içinde yal, yapkan kalnt veya tabaka brakmamaldr. Tad ac olan çikolatalar almayn, ürünün taze olmadnn iaretidir. Maliyetlerdeki arta ramen bayram çikolatas ve eker fiyatlarna zam yapmadk

Bayramlarn vazgeçilmezi eker ve çikolatalar çar pazar raflarn renklendirirken, sektör yetkilileri merdiven alt üretime dikkat edilmesi gerektii uyarsnda bulundu.

Kurban Bayramna sayl günler kala çar ve pazarlarda hareketlilik yaanyor. Vatandalar bir yandan bayramlk tela yaarken dier taraftan da ikramlk eker ve çikolata alverii yapyor.

çikolata Üretici firmasnn üst düzey yöneticisi Elif çoban, vatandalarn çikolata alrken öncelikle ürünün markasna, güvenilirliine dikkat etmesi gerektiini belirtti.

Ucuz ve merdiven alt çikolatalarn gerçek çikolata ile kartrlmamas gerektiini bildiren çoban, üzerinde kokolin veya kakao kapl yazan ürünlerin gerçek çikolata olmadna dikkati çekti.

çoban, gerçek çikolatann en belirgin özelliklerinden birinin pürüzsüzlüü ve yumuakl olduunu vurgulayarak öyle devam etti:

Gerçek çikolatann tad homojendir, kendine özgü aromasnn azda uyum içinde dalmas, hzl erimesi ve yumuak olmas gerekir. Azda metal tad olmamal ve az içinde yal, yapkan kalnt veya tabaka brakmamaldr. Tad ac olan çikolatalar almayn, ürünün taze olmadnn iaretidir. Mat renkli çikolatalardan kaçnn, parlak renkli olanlar tercih edin. çikolatann ambalajl olmasna özen gösterin. çikolatada kilosu 2225 liradan, ekerde ise kilosu 10 liradan daha düük ürün olduunda içeriini bir kez daha dikkatle inceleyin.

Maliyetlerdeki arta ramen bayram çikolatas ve eker fiyatlarna zam yapmadklarn dile getiren çoban, ürünlerini geçen bayramki fiyatlardan sata sunduklarn kaydetti.

Bayram ekerine 6 bin 500 istihdam

çoban, insanlara keyif veren ürünler ürettiklerini, bayramda da azlar tatlandrdklarna belirterek, her yl olduu gibi bu yl da ikramlklarda çok güçlü yenilikler yaptklarn anlatt.

Mevcut çeitlere yeni tatlar eklediklerini aktaran çoban, u bilgileri verdi:

Tüketicilerimize, çikolatadan ekere, ikramlktan hediyelie kadar hem damak tad hem de fiyat segmentleri açsndan çok zengin bir portföy sunuyoruz. Ayrca unu da eklemek isterim ki bayram dönemlerinde çok ciddi bir biçimde istihdam yaratyoruz. Bu sene de bayram döneminde sahada aktif olarak çalacak eleman saymz 6 bin 500 kiidir. Bayrama günler kala Türkiyenin dört bir yannda yaklak 50 bin noktada görev yapan tüm ölen çalanlar tüketicilerimizin bayramn ölene çevirmek bilinciyle var gücüyle çalyor.

Ana Sayfaya Git