Tahir Elçi, öldürülmesinin 88'inci haftasında anıldı

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde 28 Kasım 2015 tarihinde basın açıklaması yaparken, silahla vurularak yaşamını yitiren Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 88'inci haftasında Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan basın açıklaması ile anıldı.

Haberler 12.08.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosunun Tahir Elçinin ölümü nedeniyle her Cuma günü Adliye önünde düzenledii anma etkinlii 88nci haftada da devam etti. Anma etkinliine bugün anlurfa Barosu nsan Haklar Komisyonu Bakan Frat Ayçiçek, Diyarbakr Baro Bakan Yardmcs Sertaç Buluttekin ve çok sayda avukat katld. Cübbeleriyle toplanan avukatlar adna Baro Bakan Yardmcs Sertaç Buluttekin açklama yapt. Buluttekin, ölümün bu topraklarda bazen toplu katliamlarla, bazen adaletsiz ve haksz idamlarla, bazen infazlarla ve bazen de faili meçhul cinayetlerle karlarna çktn belirterek öyle dedi:

FAL MEçHUL CNAYETLER

Ne yazk ki bu aclar yaatanlar hiçbir zaman cezalandrlmad. Bu nedenle bizim aclarmz hiç dinmedi ve taziyelerimiz hiç kapanmad. Tahir Elçinin katledilmesi de toplumsal bir acya dönümütür. Artk aclarmz dindirmek ve taziyelerimizi kapatmak istiyoruz. Bunun tek yolu adalettir. Yetkililerin, nereden gelirse gelsin, toplumsal aclar sonlandrmak, toplum vicdanndaki yaralar sarmak ve toplumsal bar salamak için adalet taleplerine mutlak surette kulak vermesi gerektiine inanyoruz.

Daha sonra konuan anlurfa Barosu nsan Haklar Komisyonu Bakan Frat Ayçiçek, 88 hafta geçmesine ramen soruturma dosyasnda bir ilerleme olmadn belirterek, Soruturma makamna, bir an önce etkin bir soruturma yaparak faillerin ortaya çkarlmas talebimizi yineliyoruz diye konutu. Basn açklamasnn ardndan toplanan avukatlar, 5 dakikalk oturma eylemi yapt.

Ana Sayfaya Git