‘Tahir Elçi planlanarak ve kasten öldürüldü’

Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, barışı, kardeşliği ve kültürel değerleri savunan Tahir Elçi’nin planlanarak ve kasten öldürüldüğünü söyledi.

Haberler 27.04.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas amacyla adliye önünde her hafta düzenledii eylemin 173üncüsünü gerçekletirdi. Eyleme; Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, avukatlar, Mimarlar Odas Bakan Eyüp Muhcu ve odann ube bakanlar ile insan haklar savunucular katld.

Diyarbakr Barosu Bakan Cihan Aydn, Tahir Elçi suikastnn üzerinden 3 yl geçtiini; ancak hala baladklar yerde olduklarn belirterek, dosyann rapor hazrlanmas için Adli Tp Kurumuna (ATK) gönderildiini hatrlatt. Aydn, ATKnin acil bir rapor düzenleyerek Cumhuriyet Savclna tevhidini istedi.

ELç PLANLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Mimarlar Odas Bakan Eyüp Muhcu ise Elçinin bar, kardelii ve kültürel deerleri savunduu için organize çeteler tarafndan öldürüldüünü belirtti. Elçinin ansn yaatmak ve hukuk mücadelesini vermek için çaba gösteren Diyarbakr Barosuyla dayanma içerisinde olacaklarn dile getiren Muhcu, Tahir Elçi planlanarak ve kasten öldürüldü. çünkü Tahir Elçi, bar ve kardelik ile kültürel deerlerin mücadelesini verme, bunu birletirme becerisini veriyordu. Bu yolda bir k olmutu ve nihayetinde de bu deerlere saldran barbar bir anlay tarafndan katledildi. Baro ile ve onun bakan Tahir Elçiyle, Diyarbakr Sur ilçesi ve doa deerlerinin korunmas ve yaatlmas, gelecee tanmas için ortak mücadele verdik. Bu mücadele bundan sonra da Baro ile birlikte devam edecektir diye konutu.

Urfa Barosu nsan Haklar Merkezinden Avukat Gökhan Dayk da bütün yaamn insan haklarna adam Tahir Elçiyi anmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, Elçinin hukuk mücadelesini yürütürken verdii azim ve mücadele hepimize örnek olacaktr ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git