‘Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması bir milat olacaktır’

Sur'da suikast sonucu katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için düzenlenen eylemde konuşan Baro Yöneticisi Mahsun Batı, “İnanıyoruz ki Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması bir milat olacaktır. Devlet ile toplum arasındaki barışın ve uzlaşısı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Haberler 04.03.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinde, hendek ve barikat teröre esnasnda tahrip edilen Dörtayakl minarenin dibinda basn toplants düzenlerken katledilen Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçinin faillerinin bulunmas, soruturma dosyasnn hzl ve etkili yürütülmesi talebiyle her hafta Cuma günü düzenlenin, basn toplants dün de yapld.

Diyarbakr Adliyesi önünde çok sayda avukatn cübbeleriyle katld 66nc hafta basn toplants eyleminde üzerinde Elçinin fotorafnn yer ald Kürtçe ve Türkçe yazl Em te ji br nakin (Seni unutmayacaz) pankart açld. Baro adna açklamay Baro Yönetim Kurulu üyesi Mahsun Bat yapt.

LERLEME SALANAMADI

Bat, unlar söyledi: Aradan geçen uzun zamana ramen, dosyada faillerin bulunmas yönünde bir gelime ve ilerleme maalesef salanamad. Her hafta olduu gibi faillerin bulunmas talep etmek için Diyarbakr Adliyesi önündeyiz. Tahir Elçi cinayeti hiç üphesiz daha önce de ifade ettiimiz gibi bir siyasi cinayettir ve bir milattr. Bir devrin kapannn baka devrinin açldr. Bu Kürt toplumu ile devlet arasndaki çatmann balamas ve Türkan Elçinin deyimiyle bir kentin yklmasdr. nanyoruz ki Tahir Elçinin faillerinin bulunmas da bir milat olacaktr. Bu anlamda devlet ile toplum arasndaki barn ve uzlas olacan düünüyoruz. Tahir Elçinin faillerinin ve arkasndaki karanlk güçlerinin bulunmas bu açdan önemiyoruz. Açklama 5 dakikalk oturma eylemi ile son buldu.

Ana Sayfaya Git