Tahliye çıkmadı

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince haklarındaki mahkumiyet kararları bozulan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eski DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılanmasına devam edildi.

Haberler 04.07.2020 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince silahl terör örgütüne üye olmak ve silahl terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan haklarnda verilen mahkumiyet karar bozulan eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ve eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) E Genel Bakan Sebahat Tuncelin yarglanmasna devam edildi.

Malatya 5. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, tutuklu sanklar Kanak ve Tuncel, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld.

Mahkeme bakan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn kapsamnda alnan tedbir kapsamnda sanklarn SEGBS ile durumada hazr edildiini belirtti.

BRLEEN DOSYALAR

Birleen dosyalara ilikin bilgi veren mahkeme bakan, sanklara bu dosyalarla ilgili savunma yapp yapmayacaklarn sordu.

Kanak, savunma yapmayacan, Tuncel ise bu hakkn kullanmak istediini beyan etti.

Savunma amacyla süre veren mahkeme heyeti, Kanak ve Tuncelin tutukluluk hallerinin devamna karar vererek durumay erteledi.

Malatya 5. Ar Ceza Mahkemesince 1 ubat 2019da eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak, terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 14 yl 3 ay, eski DBP E Genel Bakan Sebahat Tuncel ise ayn suçlardan 15 yl hapis cezasna çarptrlmt.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi ise yerel mahkeme kararn bozarak yeniden yarglanmalarna hükmetmiti.

Ana Sayfaya Git