Tahrip edilen elektrik panoları polis eşliğinde kuruluyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilen elektrik panoları, polis eşliğinde kurulmaya başlandı.

Haberler 26.08.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Silopi ilçesinde Dicle Elektrik Datm irketi, kayt d elektrik tüketimini önleme ve kesintisiz enerji verilmesi ilgili yaplacak yatrmlar protokolü çerçevesinde, Dicle Mahallesinde kurduu elektrik panolarnn tahrip edilmesiyle ilgili, polis ekiplerinin eliinde çalmalarna devam etti.

Dicle Elektrik, dönemin kayyum yönetimi Silopi Belediyesi ile 11 Aralk 2018de imzalanan kayt d elektrik tüketimini önleme ve kesintisiz enerji verilmesi ilgili yaplacak yatrmlar protokolü çerçevesinde ilçede, elektrik panolarn evin dnda yani sokakta kurma çalmalarna balad.

HDPli Silopi Belediyesi yetkilileri ise, Dicle EDA ekiplerinin kazd çukurlar kapatmamasn gerekçe göstererek, çalmalara engel olmutu. Bir önceki günün gecesinde ise 4 elektrik panosu, kimlii belirsiz kii veya kiilerce tahrip edildi. Bunun üzerine DEDA, daha önce imzalanan protokolü uygulamayan Belediye ve saldrganlar hakknda suç duyurusunda bulundu. Belediye yetkililerince durdurulan 7 milyon liralk yatrm, Cumhuriyet Savclnn verdii kararn ardndan yeniden balatld.

Polis eliinde yaplan çalmalarda tahrip olan panolar sökülerek yerine yenileri takld. DEDA rnak l Müdürlüü Proje ve Tesis Yöneticisi Kadri Kzlyel, çalmalar kontrol ettikten sonra gazetecilere yapt açklamada, il genelinde son 3 yldan bugüne kadar bin 430a yakn panonun tahrip edilmesiyle bir milyon 800 TL zarara uradklarn söyledi.

Panolarn tahrip edilmesi ve bitirilmeyen çalmalar nedeniyle birçok abonenin enerjisiz kaldn dile getiren Kzlyel, En güncel olarak tahrip edilen panolarmzn dördü de enerjili olup üzerlerinde abonelerimiz olmasna ramen krlm ve kullanlmaz hale getirilmitir. Kimlii belirsiz kii ve kiilerce bu abonelerimiz 4 gündür enerjisizdir. Abonelerimizin enerji talepleri olmas üzerine tekrardan geldik ve bu akama kadar enerji vermeyi planlyoruz. Elektrik tedariki süreklilii salamaya çalyoruz. Datm noktasnda da belediyenin bu tarz yasal dayana olmadan ilerimizi engellememesi gerekmektedir. l genelinde ise 2016dan bu yana toplamda 1430a yakn panomuz tahrip edilerek kullanlamaz hale getirilmitir. Burada zarar bir milyon 800 TLdir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git