Tahtakurusu operasyonu!

Tahta kurularının istilasına uğrayan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, tüm ilaçlara rağmen çözüm bumayayınca, çareyi servislerde bulunan mobilyaları imha etmekte buldu.

Haberler 20.09.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde son bir yl içerisinde dört kez adeta tahtakurular tarafndan igal edilmesi üzerine balatlan ilaçlama çalmalar sonuç vermeyince, hastane yönetimi haerelerin bulunduu servislerdeki mobilyalar imha etmeye balad.

273 oda ve 546 yatak ile salk hizmeti veren Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin farkl bölümlerinde geçen yldan beri görülen tahtakurularn yok etmek için yaplan mücadele sonuçsuz kalrken, yaplan harcamalar ve ilaçlama ücretleri korkunç boyuta ulat. Tüm ilaçlara ve dezenfekte çalmalarna ramen tahtakurularnn yaylmasnn engellenememesi üzerine hastane yönetimi, çareyi haerelerin bulunduu servislerde olan mobilyalar hastane dna çkarp, imha etmede buldu. Yaklak üç kamyon mobilyann morgun bulunduu kattan imha edilmek üzere hastane dna çkarld.

TAHTAKURULARI ALINAN MALZEMELERLE GELD

Bir süre önce, baz mobilyalarn hastane bahçesinde yaklarak imha edildii ifade edilirken, henüz ilaçlama yaplmadan alnan bir ksm malzemelerin hastane içinde dezenfekte ve ilaçlama ile ilgili birimler olmasna ramen hiçbir dezenfekte çalmas yaplmadan servislere yerletirildii için yeni alnan bu malzemelerde da tahtakurusu tespit edildii iddi edildi. Yeni mabilyolarn da imha edilmek için personeller tarafndan hastaneden çkarlmas tepkiye neden oldu. Yaklak bir ay önce Kardiyoloji ve Genel Cerrahi kliniklerinde görülen tahtakurularnn ardndan, Göüs Hastalklar Serviside adeta igal altna alnmt.

HASTANEYE HJYEN CEZASI KESLMT

Öte yandan, hijyenik yönde skandallarla gündeme gelen hastaneye Diyarbakr Valilii l Tarm ve Orman Müdürlüünün 19 Haziranda para cezas uygulamt. Yaplan hijyen denetimi srasnda, hastanenin yemekhanesinin gerekli teknik ve hijyen koullarna sahip olmadn sonucuna varlm ve hastaneye 11 bin 368 TL para cezas kesilmiti.

Ana Sayfaya Git