Takoran Vadisi gizemini koruyor

Siverek ilçesinde bir grup doğasever, sonbaharın renklerine bürünen ve bölge halkının "saklı cennet” olarak nitelendirdiği Takoran Vadisi'nde yürüyüş yaptı.

Haberler 22.11.2021 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her mevsim farkl güzellikler sunan Takoran Vadisi, sonbaharda da ziyaretçi aknna uramaya devam ediyor.

Siverek Kaymakaml, Frat Gezginler Kulübü ve Diyarbakr Doa Sporlar Kulübü (DDOSK), sonbahar renklerine bürünen Takoran Vadisine doa yürüyüü düzenledi.

Siverek Kaymakam Aziz Gölbann da katld yürüyüte 5 kilometrelik parkurda yürüyen doaseverler, Takoran Vadisindeki Desman Kanyonunda oluan renk cümbüüne hayran kald.

Takoran Vadisinin sonbaharn tüm güzelliklerini sergilediini dile getiren Gölba, Sonbaharn son demlerinde tabiat ka hazrlanrken kasmn güzel renklerini Takoran Vadisinde görmek istedik. Bu vesileyle Frat Gezginler Kulübü ve çevre illerdeki doaseverlerin katlmyla doa yürüyüü planlanmt, davet üzerine katldk. Takoran Vadisinin güzelliine ahit olduk. Frat Nehrinin doayla bulutuu bu güzel yerde, bu ayda burada olmak ayr bir güzellik. mkan olan herkesin gelmesini ve bu güzellii yaamalarn bekliyorum. Doayla bütünlemek bu güzellikleri yaamak için herkesi davet ediyorum dedi.

BURADAK TURZM DESTNASYONUNU GÜçLENDRMEYE çALIIYORUZ

Takoran Vadisine her geçen yl ilginin arttn kaydeden Gölba, vadinin turizm açsndan anlurfa, Adyaman Nemrut Da üçgeninde ayr bir güzergah olarak belirlenmesi için çalma yaptklarn belirtti.

Göbeklitepeden sonra Takoran Vadisine de ayr bir ilgi duyulmaya balandn aktaran Gölba, öyle devam etti:

Bölgede bulunan Nissibi Köprüsü üzerinde Nemruta geçmek mümkün hale geldi. Bu güzergah kullanrken turizmin buraya da kaymas amacyla birtakm giriimlerimiz var. Takoran Vadisini turizme kazandrmak istiyoruz. Zaten bir altyaps var, biz bunu biraz daha zenginletireceiz. Buradaki turizm destinasyonunu güçlendirmeye çalyoruz, yani Nemrut, anlurfa ve Takoran Vadisini bir turizm destinasyonu olarak pazarlamay düünüyoruz. Bölgenin de turizm açsnda güzel bir ilgiyi hak ettiini düünüyorum.

Frat Gezginler Kulübü Bakan Ferit Akçal da Diyarbakr Doa Sporlar Kulübü ile 80 sporcunun katlmyla yürüyü etkinliini gerçekletirdiklerini söyledi.

Takoran Vadisinin sakl cennet nitelemesini doasyla hak ettiini belirten Akçal, Buras hakikaten sakl bir cennettir, kefedilmemi alanlar var. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyorum. diye konutu.

MANZARASI TERAP GB BR EY, HERKES MUTLU VE MEMNUN

DDOSK organizasyon sorumlusu Yeliz çoban ise her mevsimde Takoran Vadisine geldiklerini söyleyerek, Vadinin en güzel mevsimi sonbahardr. Sonbaharda rengarenk oluyor, adeta renk cümbüü yaanyor ve resmen renkler dans ediyor. Manzaras terapi gibi bir ey, herkes mutlu ve memnun. dedi.

Bölgeye ilk defa gelen Edebiyat Öretmeni Semra Bozkr da vadinin harika bir doal yapsnn bulunduunu dile getirdi.

Vadinin Türkiyenin en güzel yerlerinden biri olduunu ifade eden Bozkr, Hem suyun güzellii hem sonbaharn sarsnn güzellii hem doann güzellii ki kesinlikle harika bir ekilde görünüyor. Ülkemiz için kazanç olan bu bölgenin bütün insanlar tarafndan görülmesi ve takdir edilmesi taraftarym. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git