Takoran vadisinde tekne turları!

Turistlerin Takoran Vadisi'ne ilgisi tur teknelerinin sayısını artırdı

Haberler 08.10.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Nehrinin anlurfa ile Adyaman arasnda oluturduu ve doal güzelliiyle öne çkan Takoran Vadisinde turist younluu, tur teknesi saysnn da artmasn salad.

Türkiyenin en fazla su tayan ve ak hz en yüksek nehirlerinden Fratn yllar içinde meydana getirdii Takoran, anlurfann Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklktaki Mezra Mahallesinden balayp Adyamann Gerger ilçesine kadar yaklak 20 kilometrelik mesafeyi kapsyor.

Fratn cokun sularnn sakinletii bölgede, menderesleri anmsatan kvrm kvrm vadinin çevresinde nehrin serinlii hissediliyor.

Zengin bitki örtüsünün yan sra pek çok maara ve küçük koylar da barndran, bölge halknn sakl cennet olarak da isimlendirdii vadide gün batmnda suya yansyan kzllk ve kaya gölgeleriyle güzel manzara oluuyor.

Özellikle salgn sürecinde doayla iç içe vakit geçirmek için Takoran gezmek isteyen yerli ve yabanc turist saysnn artmas, anlurfal giriimcileri tekne yatrmna tevik etti.

Yllarca belediyeye ait tek tur teknesinin dolat vadide, bölge sakinleri de aldklar 4 tekneyle hizmet vermeye balad.

FRANSADAN KAMPA GELENLER VAR

Tekne sahiplerinden Zübeyir Kanlpçak, bölgeye gelen ziyaretçi saysnn artmasyla yeni tekne ihtiyacnn ortaya çktn söyledi.

Yöre sakinleri olarak gördükleri ilgi dolaysyla ziyaretçilere tekne turu hizmeti vermeye baladklarn anlatan Kanlpçak, Özellikle yurt dndan gelen yabanc turistler, Takoran Vadisini gördükten sonra hayran kalyor, Türkiyenin ei benzeri olmayan bir corafyaya sahip olduunu söylüyor. Mesela Fransa Paristen her yl düzenli olarak Takoran Vadisine gelerek bir hafta kamp yapanlar görüyoruz. Biz bölge sakini olarak potansiyeli görünce tekne saysn arttrdk. Hem ilçemizi tantyoruz hem ekonomimize katk sunuyoruz. diye konutu.

Tekne sahiplerinden Harun Azot da piknik ve doa gezisi için en iyi mekanlarn banda Takorann geldiini ifade etti.

Herkesi doa ve suyun esiz güzellik oluturduu vadiyi görmeye davet eden Azot, ilgiye paralel olarak tekne saylarnn da artrlabileceini belirtti.

Bölgeye gezmek için gelen öretmen Selim Balk ise vadideki atmosfere hayran kaldn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git