Taksi şoförlerine 12 kural hatırlatması

İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kuralın yazılı olduğu görseller illere gönderildi.

Haberler 19.10.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamada, son dönemde taksilerle ilgili yaanan skntlar nedeniyle taksi oförlerinin uymas gereken 12 kuraln yazl olduu görsel hazrland bildirildi.

81 l valiliine gönderilen görsellerin Türkiyede yaayan yabanclar ile misafir olan turistlerin de anlayabilecei ekilde yabanc dillerde de tasarland belirtilerek, Görseller, ülke genelinde taksi duraklarna, taksi bekleme yerlerine ve yolcularn görebilecei dier yerler ile taksilerde de yolcularn görebilecei uygun alanlarda (koltuk arkas cep vb.) bulundurulacak; ilgili kurumlarn resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarndan paylalacak. Taksi oförlerine 12 kuraln hatrlatld bu görseller ile Bakanlk farkndal, caydrcl ve denetimlerin etkinliini artrmay hedefliyor denildi.

12 KURALDA NE VAR?

Görsellerde yer alan 12 kural ise u ekilde:

Sadece belediyeden aldnz çalma izni kapsamndaki bölgede faaliyetinizi yürütmelisiniz. Tamann balangcnda taksimetreyi açmay unutmamalsnz. Köprü geçi, otoyol gibi yol kullanm ücretleri dnda ek ücret talep etmemelisiniz. Ksa-uzun mesafe, trafik younluu ve iklim art gözetmeksizin yolcunun seyahat talebini karlamalsnz. Yerli ve yabanc yolculara ayn özende hizmet sunmalsnz. Yolcu farkl bir güzergh belirtmedii sürece en ksa yolu tercih etmelisiniz. Yolcu gidecei adresi bilmiyorsa ona en ksa güzergh sunmalsnz. Yolcuyla gidecei adres veya güzergh dnda diyaloa girmemeye özen göstermelisiniz. Araç içinde sigara içmemeli ve yüksek sesle müzik dinlememelisiniz. Trafik kurallarna uymal, emniyet kemerinizi mutlaka takmalsnz. Davranlarnzda kamunun huzurunu gözetmelisiniz. Temizlik-maske-mesafe kurallarna uymal, aracnz temiz tutmalsnz.

Görsellerde ayrca, aksi ekilde davranan oförlerle ilgili yaplan ihbarlarn, Kabahatler Kanunu ve Karayollar Trafik Kanunu kapsamnda deerlendirilecei, çalma izin belgesinin süreli veya daimi iptal edilebilecei hatrlatld.

Ana Sayfaya Git