Talasemi Hastalarına Moral Gezisi

Şırnak Talasemi Derneği tarafından lösemi ve talasemi hastalarına yönelik Mardin ve Diyarbakır gezisi düzenlendi.

Haberler 17.04.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Talasemi Derneinin Avrupa Birlii tarafndan finanse edilen, Talocanlar El Ele Geziyor Projesi kapsamnda Silopi ve Cizre ilçelerindeki 21i erkek 30 talesemi ve lösemi hastas ile 15 hasta yakn, rehber eliinde Diyarbakr ve Mardindeki tarihi ve turistik mekanlar gezdi.

Ongözlü Köprüde davul zurna eliinde halay çeken hasta ve yaknlar daha sonra çkale, Hz. Süleyman Camisi, Diyarbakr Müzesi, Hasan Paa Han, Cahit Stk Taranc Müze Evi, Ulu Cami, Dört Ayakl Minare, Dengbej evini ziyaret etti.

Hasta ve yaknlar daha sonra Mardini gezdi.

TALASEM HASTALARI

Talasemi hastalar kendileri için büyük motivasyon olan gezi için dernek yetkililerine teekkür etti.

Talasemi hastas 12 yandaki kardei Hasret ile birlikte geziye gelen Dilek Ulu, farkl bir gün geçirdiklerini, moral bulduklarn söyledi.

17 yandaki Talasemi hastas Rengin Uurlu, Diyarbakrda gezmedikleri, görmedikleri tarihi yerleri gezdiklerini söyledi.

Dernek bakan Nurullah Bartan bata olmak üzere projede emei geçen herkese teekkür eden Uurlu, güzel bir gün geçirdiklerini aktard.

rnak Talasemi Dernei Bakan Nurullah Bartan, projenin amacnn hastalarn farkl kültürel yerleri gezmesini salamak olduunu aktard.

Bartan, Sürekli hastane ortamndalar. Onlar bir gün dahi hastane ortamndan, inelerden, aclardan uzak tutabilmek için böyle bir proje gelitirdik. Projede emei geçen herkese teekkür ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git