Tam teşekküllü ‘Hayvan Hastanesi’

7 gün 24 saat açık ‘Hayvan Hastanesi’

Haberler 17.11.2017 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Damzlk Koyun Keçi Yetitiricileri Birlii bünyesinde kurulan hayvan hastanesinde her türlü hayvann bakm ve tedavisi yaplyor. 7 gün 24 saat açk olan tam teekküllü hastanede karlalan salgn hastalklara ilikin de özel çalmalar yürütülüyor.

Diyarbakr Damzlk Koyun Keçi Yetitiricileri Birlii bünyesinde kurulan hayvan hastanesi, ameliyathane, muayene odas, kan tahlil laboratuvar, youn bakm ünitesi, kedi bakm ünitesi, hayvan ykama ve kurutma odas, ameliyat öncesi ve sonras bakm odalar bulunuyor. Salgn hastalklara kar özel karantina bölümlerinin bulunduu hastane, 7 gün 24 saat açk olma özelliine sahip. Yine hastane içindeki AR-GE laboratuvarnda, bölgede karlalan salgn hastalklara yönelik her türlü aratrma ve gelitirmeye yönelik bilimsel projeler yürütülüyor.

HER TÜRLÜ EKPMAN MEVCUT

Hastanede yaplan çalmalara ilikin bilgiler aktaran Veteriner Hekim Murat Tekin, dier hastanelerden farklarnn her türlü imkan ve ekipmana sahip olmalar olduunu belirtti. Öncelikli olarak birlik bünyesinde bulunan üyelere hizmet verdiklerini kaydeden Tekin, 5 bin üyemiz var. Öncelikle üyelerimize hizmet amacyla kurulmu olup dier tüm hastalara da hizmet vermektedir. Dahiliye, cerrahi, doum hiç fark etmiyor, yalnzca koyun, keçi bakmyoruz. Kedi, köpek, egzotik hayvan olsun, koyun, keçi, küçükba, büyükba hepsine bakyoruz. Cerrahi operasyonlar, tedaviler, laboratuvar mevcut. 6 veteriner hekim, teknikler ve danmanlarla birlikte 10nun üstünde çalan var. Diyarbakrda baka hayvan hastanesi var yalnz bu hayvan hastanesi tam teekküllü, her türlü ekipmana sahip. Röntgen cihaz olsun, laboratuvar olsun, kan tahlili, biyokimya gibi her türlü ekipmanlarmz mevcut. Her türlü operasyonu yapabiliyoruz. Sadece bir kesime hitap etmiyoruz. Tüm hayvanlar kabul ediyoruz. Tüm hayvanlara bakyoruz. Tüm operasyonlar yapabiliyoruz dedi.

7 GÜN 24 SAAT HZMET VERYOR

Hastane bünyesinde her bölümün kendi uzman olduunu kaydeden Tekin, unlar söyledi:

Yaplan tedaviler için bir ücret alnyor ama ortalamann altnda oluyor bu. Özellikle sokak hayvanlarna elimizden geldiince ücret almamaya çalyoruz. Herhangi bir muayene ücreti falan alnmyor sadece kullanlan malzemenin ücretini alyoruz. Bunun dnda her türlü a, operasyon gibi ilemleri piyasann altnda yapmaya çalyoruz. Sadece burada hizmet vermiyoruz. Arkadalarmz hasta olduu zaman, alama olduu zaman köylere gidebiliyorlar. 7/24 hizmet veriyoruz. Diyarbakr içinde daha önce olan bir ey deildi, bu eksik çok fazla vard. Gece vakti bir ey olduunda götürebilecekleri bir yer yoktu. u an çalma arkadalarmz nöbetlee sistem kurduklar için acil bir durumda gelip hastanede hizmet verebiliyor.

Ana Sayfaya Git