Tampon bölge

Türkiye ve ABD'li askeri yetkililer arasında, Suriye'nin kuzeyinde Güvenli Bölge'nin tesisine yönelik çalışmaların ardından MSB'den açıklama geldi.

Haberler 24.07.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye ve ABDli askeri yetkililer arasnda, Suriyenin kuzeyinde Güvenli Bölgenin tesisine yönelik çalmalara Milli Savunma Bakanlnda (MSB) baland.

GÜVENL BÖLGE ZRVES

MSBden yaplan açklamada, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar ile ABDnin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey arasndaki görümede mutabk kalnd üzere, iki ülkenin askeri yetkilileri arasnda, Suriyenin kuzeyinde koordineli bir ekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik çalmann, MSBde icra edildii belirtildi.

Açklamada, Türkiye ve ABDli askeri yetkililerin arasnda gerçekleen görümelerin, önümüzdeki günlerde devam etmesinin planland bildirildi.

BMMYK HEYET BÖLGE

Öte yandan, Birlemi Milletler Mülteciler Yüksek Komiserlii (BMMYK) Türkiye Temsilcisi Yardmcs Jean Marie Garelli ile beraberindeki heyet, anlurfa Valiliini ziyaret etti.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Vali Abdullah Erin tarafndan makamda kabul edilen heyet, kentte yaayan mültecilere yönelik yürütülen ve planlanan projeler hakknda fikir alveriinde bulundu.

Ziyaretten duyduu memnuniyeti dile getiren Vali Erin, Türkiyenin dünyada en çok mültecinin barnd ülkeler arasnda ilk sralarda geldiini, anlurfann da stanbuldan sonra en çok mültecinin yaad bir il olduunu hatrlatarak, uluslararas kamuoyunun dikkatini buraya vermesinin önemine iaret etti.

BMMYK Türkiye Temsilci Yardmcs Jean Marie Garelli de Türkiyedeki kurumlarla ortak yürütülen projelere büyük önem verdiklerini ifade ederek, Vali Erine ilgi ve alakalarndan dolay teekkür etti.

Ziyarette, anlurfa Valilii koordinasyonunda hayata geçirilen Mülteci Danma Merkezi Projesinin güçlendirilmesi ve kapasitesinin artrlmas, kadn istihdam ve dezavantajl gruplara yönelik üretilen projelere destein sürdürülmesi ile yeni projelerin BM fonlaryla desteklenmesi konularnn görüüldüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git